x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concert de gală cu Christian Badea la Festivalul Internaţional de Muzică Sibiu - 2014

Concert de gală cu Christian Badea la Festivalul Internaţional de Muzică Sibiu - 2014

de Alex Revenco    |    23 Mai 2013   •   18:16
Concert de gală cu Christian Badea la Festivalul Internaţional de Muzică Sibiu - 2014
Sursa foto: Serban Mestecaneanu

Vineri, 24 mai, de la ora 19.30, la Biserica Romano-Catolică “Sfânta Treime” din Sibiu are loc un concert de gală, ce anunţă Festivalul Internaţional de Muzică Sibiu – Hermannstadt, ce va avea loc în luna mai a anului viitor. Programul cuprinde “Anotimpurile” lui Vivaldi, cu ansamblul baroc La Stravaganza - solist Giuliano Carmignola şi Simfonia “Jupiter” K. 551 de Mozart, interpretată de orchestra Mozart Kammerphilharmonie sub bagheta dirijorului Christian Badea. Concertul de gală este  susţinut de ansamblurile formate din tineri muzicieni ale Fundaţiei Române pentru Excelenţă în Muzică, sub bagheta lui Christian Badea şI cu participarea violonistului italian Giuliano Carmignola. Fundaţia Română pentru Excelenţă în Muzică va prezenta anul viitor prima ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Sibiu – Hermannstadt, acţiune co-finanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. Festivalul va prezenta, timp de o săptămână (între 24 şI 31 mai 2014), o serie de concerte susţinute de tineri muzicieni români împreună cu artişti de renume internaţional. În aceeaşi perioadă, se va desfăşura şi Academia Festivalului, creată pe modelul atelierelor pictorilor Renaşterii, unde artişti consacraţi vor împărtăşi din experienţa lor tinerilor muzicieni români, printr-o colaborare colegială.

Iniţiatorul festivalului este dirijorul român de renume internaţional Christian Badea, recunoscut pentru activitatea sa muzicală în cele mai mari centre artistice ale lumii, de la Carnegie Hall şi Metropolitan Opera din New York la Suntory Hall din Tokyo, Concertgebouw din Amsterdam, Opera de Stat din Viena, Salle Pleyel din Paris sau Sydney Opera. Christian Badea a înfiinţat Fundaţia Română pentru Excelenţă în Muzică în 2011, “din dorinţa de a sprijini dezvoltarea artistică a generaţiei tinere de muzicieni români, prin colaborarea cu cei mai mari artişti ai lumii”. 

"Suntem încântaţi să avem la Sibiu un eveniment de o asemenea talie, fapt pentru care îi felicit pe organizatori, atât pentru ideea evenimentului de lansare cât şi pentru alegerea drept scenă pentru acest concert a uneia dintre bisericile emblematice ale Sibiului. Acustica specială a Bisericii Catolice va complimenta atât piesele muzicale incluse de organizatori în program, dar şi măiestria incontestabilă a dirijorului Christian Badea. Mă bucur că am putut să sprijinim acest concert de lansare şi aşteptăm cu plăcere ediţia de debut a Festivalului Internaţional de Muzică Sibiu în 2014", a declarat Klaus Iohannis, primarul Sibiului.

×