x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concerte de vis cu Manhattan şi Birkin

Concerte de vis cu Manhattan şi Birkin

de Alex Revenco    |    10 Noi 2011   •   21:00
Concerte de vis cu  Manhattan şi Birkin

In acest sfarsit de saptamana, Sala Palatului gazduieste doua spectacole de vis, cu faimosul grup de jazz Manhattan Transfer – vineri seara si cu celebra actrita & cantreata britanica Jane Birkin – duminica. The Manhattan Transfer vine la Bucuresti cu patru muzicieni ce fac parte din liga celor mai valorosi instrumentisti ai timpurilor noastre. Yaron Gershovsky (pian), Steve Hass (tobe), Gary Wicks (bass) si Adam Hawley (chitara) ii vor acompania pe cei patru vocalisti de la Manhattan Transfer intr-un spectacol fascinant pe ritmuri de doo-wop, jazz si blues. Pianist si producator, Yaron Gershovsky a cantat de-a lungul anilor in diferite proiecte muzicale alaturi de Ray Brown, Lonnie Smith sau Count Basie Orchestra. Absolvent al co­le­giului de muzica Berklee din Boston, Yaron a castigat alaturi de Man-

hattan Transfer premiul Grammy pentru piesa 'Why Not'. Steve Hass si-a inceput colaborarea cu The Manhattan Transfer in 2003, fiind primul tobosar care a si mers in turnee, dar a intrat si in studio participand la inregistrarile grupului. Steve a mai cantat cu nume celebre ca Cher, John Scotfield, Ravi Coltrane, Suzzane Vega sau The BBC Big Band. Gary Wicks si-a inceput cariera muzicala la 14 ani ca membru al Empire State Youth Orchestra, Chamber Orchestra si Jazz Ensemble. Dupa care a cantat alaturi de nume importante ale jazzului precum Diana Krall, Arturo Sandoval, Peter Erskine si Monica Mancini. Din 2007, Gary Wicks preda la scoala de muzica infiintata de Flea (Red Hot Chili Peppers), iar din 2008 merge in turnee cu Manhattan Transfer. Absolvent al Scolii de Arte, sectiunea chitara jazz, Adam Hawley s-a alaturat echi­pei de muzicieni care canta cu Manhattan Transfer in 2008, cand a castigat alaturi de acestia al unsprezecea premiu Grammy din cariera grupului. Ultimele bilete (85, 105, 135, 165 sau 205 lei) se mai gasesc in reteaua magazinelor Diverta, ma­gazinul Muzica, libraria 'Mihai Eminescu' si Sala Palatului.

Duminica, Jane Birkin va canta cu un grup de muzicieni japonezi alaturi de care va interpreta cele mai dragi piese compuse de celebrul Serge Gainsbourg, caruia i-a dedicat acest turneu mondial, intitulat Serge Gainsbourg & Jane via Japan. Jane Birkin se reintoarce la piesele mentorului sau, oferindu-le o savoare rafinata de influentele muzicienilor din Tara Soarelui Rasare. Povestea colaborarii cu acesti instrumentisti a inceput imediat dupa tragedia care a lovit anul acesta Japonia, cand Jane Birkin s-a angajat intr-o serie de concerte caritabile, menite sa stranga fonduri pentru sinistrati. Ultimele bilete la concertul de duminica (80, 130, 170, 210 sau 250 de lei) se mai pot achizitiona pe www.myticket.ro, in reteaua Diverta, magazinul Mu­zica, libraria 'Mihai Eminescu', Sala Palatului.

×
Subiecte în articol: muzica