Joi 15 noiembrie, de la ora 18.00, Martyn Jacques – voce, acordeon, pian, chitară, muzicuţă, ukulele, banjolele, Adrian Huge – tobe, percuţie, backing vocals şi Adrian Stout – bass, ferăstrău muzical, theremin, backing vocals vor deschide seara de la Teatrul Odeon cu un spectacol de aproximativ două ore. Al doilea spectacol, începe la ora 21.00 şi este o proiecţie de film - Cabinetului Doctorului Caligari (Germania, 1920, regie: Robert Wiene) şi muzică live cu Martin Jacques, vedeta grupului Tiger Lillies.
Cele două spectacole sunt incluse în Festivalul Internaţional al Artelor şi Spectacolului Muzical 'Viaţa e frumoasă', organizat de Teatrul Naţional de Operetă 'Ion Dacian'. Organizatorii merită felicitări pentru că, în fiecare an, a 'adus' la Bucureşti Tiger Lillies, unul dintre cele mai interesante grupuri cult din lume. "Un concert Tiger Lillies este o călătorie de o sălbatică emoţie ce trece prin melodramă şi se termină într-o bizară frumuseţe" este de părere ziarul britanic 'London Evening Standard'.
OPERA, CABARET, PUNK, MUZICA TIGANEASCA
Cei trei englezi, consideraţi 'naşii cabaretului alternativ', au început să cânte împreună în 1989, la Londra, după care au pornit să cutreiere lumea, de la New York la San Francisco până la St. Petersburg. Cântecele lor (descrise şi ca 'pornografie suprarealistă) sunt un amestec de operă, cabaret, punk şi muzică ţigăneasca, dar nimeni nu poate încadra strict muzica Tiger Lillies, cu o exprimare atât de intensă, când grotescă sau tristă, când hilară. Înainte de a forma Tiger Lillies, solistul Martyn Jacques a studiat timp de şapte ani opera în stilul castrato. Locuind în rău famatul cartier Soho, în apropiere de un bordel, Martyn a avut de unde să se 'inspire' în viitoarele compoziţii, cu subiecte sordide, prostituate, proxeneţi, drogaţi, rataţi, pedofili etc. Alex Kapranos, din grupul Franz Ferdinand, afirmă că: "Sunt inegalabili, orice descriere a lor e o nedreptate". Iar basistul Adrian Stout explică cum este un concert Tiger Lillies: 'Muzica noastră are tendinţa de a lovi într-un mod neobişnuit, uneori. Este destul de emoţională. Este făcută să creeze tensiune şi confuzie. Cei care vin să ne asculte nu vor avea parte de o seară uşoară şi nici de o muzică uşoară. Ne place să provocăm şi să dezorientăm audienţa şi nu ne aşteptăm să fie complet fericită. Trebuie să menţinem tensiunea. Totul ţine de ambiguitate."
Citește pe Antena3.ro