x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Cu Voodoo, energie pozitivă cât cuprinde

Cu Voodoo, energie pozitivă cât cuprinde

de Alex Revenco    |    27 Oct 2011   •   21:00
Cu Voodoo, energie pozitivă cât cuprinde

La 29 noiembrie, The Silver Church gazduieste concertul trupei Voodoo, prilejuit de lansarea albumului de debut. Formatia a luat nastere inca din anul 2005 din dorinta de a aduce ceva nou si inedit in muzica ro­ma­neasca. De-a lungul timpului, trupa si-a schimbat componenta de mai multe ori, pana a ajuns la formula ideala, cea de astazi: Cristi – tobosar cu muzica in sange, fiind fiul lui Nelu Dumitrescu de la Iris, Fabian – fost concurent la 'Scoala vedetelor', Cosmin – un chitarist expe­ri­men­­tat, implicat in mai multe pro­iec­te mu­zicale, precum Mozart Rocks si Matei – un extraordinar basist care studiaza regie si film. Inca de la inceput, trupa s-a bucurat de succes si a atras un numar mare de fani, dupa ce a cantat in deschiderea unor trupe consacrate ca Iris si Phoenix si a participat la numeroase festivaluri: Peninsula, Stufstock si Rock the City.

Baietii de la Voodoo canta un rock modern cu influente dancehall si raggae, neavand concurenta pe acest segment muzical. Versurile sunt sincere si directe, reflectand foarte bine temerile si trairile lor perso­nale. Chiar daca radiourile si televiziunile noastre dragi au cu totul alte preocupari decat promovarea muzicii de calitate, cei din trupa Voddoo nu a facut niciodata compromisuri, pentru a fi difuzati. Ceea ce le-a atras simpatia si respectul fanilor. Iata si parerea unor muzicieni romani care i-au urmarit live pe baieti. Ovidiu Lipan Tandarica: 'Sunt dezinvolti si stiu cu adevarat cum sa faca spectacol. Voodoo este o formatie cu un impact mare la public, se misca bine pe scena si transmit o energie care acapareaza publicul din primul moment'. Cezar Popescu (Vita de Vie): 'Trupa Voodoo este o sursa de curent alternativ care transmite ascultatorilor, atat pe cale auditiva cat si vizuala, tensiuni pozitive. Locul in care cei patru componenti transpun ascultatorii este unul in care energia este la ea acasa si entuziasmul este permanent mentinut. Personal ma leaga multe lucruri de aceasta trupa, avand proiecte separate cu doi dintre componenti. In peisajul actual al rockului romanesc, Voodoo are sanse mari sa devina un element pu­ternic si constant'.

Nelu Dumitrescu (Iris): 'Nu am avut nici o contributie la formarea trupei Voodoo. Cristi a studiat foarte mult si, din punctul meu de vedere, este unul din cei mai buni tobosari din Romania. Voodoo este o formatie unica prin stilul de muzica abordat, suna foarte bine, baietii sunt ambitiosi si vor sa cante numai ce le place. O sa le fie greu pe piata muzicala ro­ma­neasca. Sper sa aiba noroc!'.

×
Subiecte în articol: muzica