x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica David Bisbal: "Banii nu m-au schimbat!"

David Bisbal: "Banii nu m-au schimbat!"

de Dana Andronie    |    04 Apr 2012   •   15:35
David Bisbal: "Banii nu m-au schimbat!"

Energic, carismatic, talentat, modest, cu focul latino in inima, avand cele mai senzuale miscari, un suras si o privire care te dezarmeaza, David Bisbal a devenit star cu acoperire internationala.
Intr-un deceniu a lansat patru albume care au inregistrat vanzari de peste 5 milioane de unitati.
Bisbal vine pentru a doua oara in Romania, pe 22 aprilie, la Sala Palatului. Concertul face parte din seria evenimentelor derulate in cadrul proiectului national cultural "Arta Contra Drog" 2012, initiat de CIADO Romania.

● Jurnalul National: Ce-ti mai aduci aminte de la ultima vizita la noi in tara?

David Bisbal: Ultima mea vizita in Romania a fost o mare surprinza. Nu ma asteptam la o primire asa de calduroasa si de frumoasa. Nu stiam ca muzica mea este apreciata in aceasta parte a Europei. Pe toata durata concertului, publicul s-a aratat plin de energie. A fost o experienta minunata, pe care sper sa o repet si de aceasta data. In ceea ce priveste concertul din 22 aprilie, bineinteles ca vor fi surprize si partea frumoasa a surprizelor este ca trebuie sa le astepti...

● Anul trecut ai ajuns pe scena Teatrului Regal din Madrid, un fel de Olimp rezervat pentru marile voci ale operei. Pe aceeasi scena a cantat si Luciano Pavarotti. Cum a fost David Bisbal?

Mi-am prezentat proiectul meu acustic intr-un spatiu dedicat operei si stilului flamenco... A fost un vis devenit realitate. Trebuie sa tinem seama de faptul ca Teatro Real accepta doar artistii care obtin aprobarea Consiliului Teatrului care se intruneste pentru a studia propunerea unui artist inainte de a o accepta... Am ramas cu amintiri speciale din acest concert. A fost un amestec de sentimente, o stare de agitatie, dar si de liniste, multa emotie si multa responsabilitate.

● Ai obtinut foarte multi bani din vanzarea milioanelor de albume vandute in intreaga lume. Bogatia dauneaza sanatatii... spriritului?

Am nevoie de bani pentru a trai, pentru a cumpara mancare, haine, servicii... Aceasta este singura importanta pe care le-o dau banilor. Banii nu m-au schimbat. Desigur, s-au schimbat conditiile mele de viata si ale familiei mele, dar eu nu ma dedic muzicii pentru bani, ci pentru ca este pasiunea mea si de aceea ii ofer toata energia de care dispun.

● Acum ai o printesa, de doi anisori. Cum te-a schimbat rolul de parinte?

Copiii aduc tot timpul numai lucruri pozitive. Si pe mine fetita mea m-a facut sa fiu si mai constient de nevoile pe care le au copiii. Presupun ca m-a facut si putin mai vulnerabil.

● Esti un mare iubitor al sportului. Ai practicat ciclismul, iti place fotbalul, te atrage si jocul de darts. Pescuitul sportiv este o alta pasiunea de a ta si il practici in Mexic, Miami sau Spania. Te pricepi chiar la toate?

Nu sunt bun, sunt constant... Imi place sportul, ma face sa ma simt bine. Unele sporturi ma incarca de energie, iar altele ma relaxeaza sau ma ajuta sa ma concentrez...

● Pasiunea ta pentru muzica a maturat totul in calea ei?

Muzica mi-a completat viata, nu a eliminat nimic. Eu nu exclud lucruri din viata mea, ci le imbin si incerc sa ma bucur de toate. Este timp pentru toate.

● Asculti muzica si in interiorul tau? Iti umbla muzica prin cap? Ce anume?

Ceea ce fac mereu este sa cant. Nu ma opresc niciodata si cant de toate, de la flamenco pana la copla, pop...

● Vreo persoana/ vreun lucru a fost capabil(a) vreodata sa se apropie de sentimentul pe care-l traiesti cand muzica este buna?

Fiecare lucru produce un sentiment diferit. Este imposibil ca cineva sa te faca sa simti acelasi lucru ca atunci cand esti pe scena. Si este valabil si invers ­ scena nu iti poate oferi ceea ce iti ofera o persoana.

● "Nu zeii au facut muzica, ci muzica a facut zeii", spunea Andre Malraux. Ce parere ai?

Cred ca depinde pe cine consideram drept zei.

● Dragostea bate muzica sau muzica bate dragostea?

Totul se completeaza.

×
Subiecte în articol: muzica