x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica „De ce?”, Stillborn? Există un motiv!

„De ce?”, Stillborn? Există un motiv!

de Dana Andronie    |    26 Oct 2010   •   00:00
„De ce?”, Stillborn? Există un motiv!

Un concert rock m-a lecuit de starea de amorţeală pe care o căpătasem o dată cu venirea toamnei. Stillborn este trupa „tămăduitoare" ce s-a lipt de sufletul meu.



 Aura Pohoaţă - voce, Cătălin Gurău - tobe, Alexandru Botezatu - chitară, Mihai Dănciulescu - chitară, Robert Munean - bass cântă şi formează un întreg armonios. Sună bestial, vă jur pe toată muzica de calitate pe care am ascultat-o de când m-am născut şi până azi! Cine sunt eiĂ De unde vinĂ Încotro se îndreaptăĂ Am început să caut şi le-am găsit „cartea de vizită" pe internet. În anul 2009, formaţia susţine primele concerte alături de nume mari ale scenei rock din România.

În prima parte a anului 2010 mai au loc două concerte de club în Big Mamou şi Excalibur. În iulie 2010 sunt înregistrate primele piese în actuala componenţă, melodii ce se regăsesc pe EP-ul „Un nou început". La sfârşitul lunii iulie, mai precis pe 22, are loc primul concert în Clubul Mojo. Atunci au fost prezentate piesele „De ceĂ", „Un nou început" şi „Suflet furat".

Încet-încet se încheagă o trupă de rock românească cum nu s-a mai pomenit de ani buni. Spusele mele au ca acoperire concertele lor. Sunt foarte buni, au găsit armonia limbii române cu rockul curat. Au mesaj, au dăruire, sper să aibă şi destin. Au şi solistă, şi încă ce solistă! Are 24 de ani, este de şapte ani membru al Partidului Naţional Liberal, studiază Masterul în relaţii internaţionale şi diplomaţie. A terminat Facultatea de Ştiinţe Politice şi Colegiul Naţional Nicu Gane. A intrat şi-n horă (trupa Hora!) acum vreo şase ani. A trecut şi prin Yana, după care a devenit ChiK-go. S-a născut în Fălticeni şi are o soră campioană mondială la gimnastică aerobică de performanţă. „Provin dintr-o familie înstărită. Pentru restul... nu mă judecaţi prea aspru!", scrie Aura pe blogul său.

Am un amendament. Numele trupei - Stillborn -, care în traducere liberă înseamnă arid, eşuat, mort la naştere, născut mort, neproductiv, nu prea se încadrează cu marfa (spi­rituală) de bună calitate pe care membrii o produc. Numele este foarte important, poate influenţa destinul. În plus, mai există o trupă cu acelaşi nume în Polonia. Ar fi păcat ca o formaţie rock cu versuri 100% româneşti să nu-şi găsească un nume (românesc) pe care să-l poarte cu mândrie. Va urma...

×
Subiecte în articol: muzica