De la muzica clasică la hiturile contemporane, toate piesele din concert au fost adaptate special pentru ansamblul de violoncele, oferind publicului o perspectivă nouă asupra unor lucrări celebre.
Programul concertului include interpretări ale unor piese de referință precum suita Carmen de Georges Bizet, într-un aranjament special realizat de Werner Thomas-Mifune, dar și lucrări emblematice precum Oblivion și Libertango de Astor Piazzolla, în aranjamentul maestrului Marin Cazacu.
Un moment de maximă atracție al serii va fi interpretarea celebrei Bohemian Rhapsody a trupei Queen, într-un aranjament inedit semnat de Ionuț Teodorescu și Andrei Tudor, demonstrând versatilitatea extraordinară a violoncelului și capacitatea sa de a reda complexitatea acestei capodopere rock.
Publicul va avea, de asemenea, ocazia să asculte teme muzicale moderne precum coloana sonoră din Game of Thrones și Viva la Vida de Coldplay, precum și compoziții originale românești, printre care Al Fine de Cornelia Tăutu și Tribute to Mozart de Radu Sinaci.
Concertul se va încheia cu Bacchanale în stil românesc, o fuziune între muzica lui Saint-Saëns și elemente ale folclorului românesc, în aranjamentul lui Radu Sinaci.
Violoncellissimo continuă Turneul Național Clasic la puterea a III-a în luna noiembrie, cu alte două concerte: la Botoșani, pe 1 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Filarmonicii și la Iași, pe 3 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Unirii.
Violoncellissimo este unul dintre cele mai vestite ansambluri camerale românești din ultimii 15 ani și s-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali şi foşti studenţi ai săi, a deschis un nou drum în promovarea muzicii şi a tinerelor talente din România. În anul 2001, concertul susținut de Violoncellissimo în cadrul Festivalului Internațional George Enescu s-a bucurat de un mare succes. Șapte ani mai târziu, Violoncellissimo uimea publicul cu un moment muzical fără precedent, când 60 de violonceliști au urcat pe scena Ateneului Român – „un concert demn de cartea recordurilor”, după cum a scris, la acel moment, presa. În data de 26 mai 2013, Marin Cazacu a urcat din nou pe scena Ateneul Român, de această dată într-un concert extraordinar alături de 100 de violonceliști. În ultimii ani, ansamblul Violoncellissimo a susținut concerte în cadrul a unor importante evenimente culturale din România și străinătate, dintre care amintim: Concert cu ocazia aniversării a 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, Ziua Culturii Naționale, Gala premiilor UNITER, Hope Concert si UNESCO 2021. În 2023 Ansamblul Violoncellissimo a susținut două concerte extraordinare cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României la Madrid şi Barcelona.
PROGRAM:
Johann Schrammel - Marș
David Popper (arr. Werner Thomas-Mifune) - Poloneză de concert
Georges Bizet (arr. Werner Thomas-Mifune) - Suita Carmen
Pablo Casals - Sant Martí del Canigó
Astor Piazzolla (arr. Marin Cazacu) - Oblivion și Libertango
Burt Bacharach (arr. Valter Dešpalj) - South American Getaway
Cornelia Tăutu - Al Fine
Coldplay/Spasinovici - Viva la Vida
Vangelis - Conquest of Paradise
Ramin Djawadi (arr. Dan Variu) - Games of Thrones
Radu Sinaci - Tribute to Mozart
Freddy Mercury (arr. Ionuț Teodorescu și Andrei Tudor) - Bohemian Rhapsody
Camille Saint-Saëns / Radu Sinaci - Bacchanale în stil românesc
Turneul național
26 octombrie, ora 19 - București, Ateneul Român
1 noiembrie, ora 19 – Botoşani, Sala Filarmonicii
3 noiembrie, ora 19 – Iaşi, Sala Unirii
27 noiembrie, ora 19 - Budapesta, Teatrul Naţional de Dans, cu ocazia celebrării Zilei Naționale a României
5 decembrie - Beijing Național Opera House, cu ocazia celebrării a 75 de ani de relatii bilaterale si a Zilei Naționale a României