
O personalitate fascinantă și complexă, Jessica Cottis are o pasiune pentru fluturi și a crescut la ferma familiei din sud-estul Australiei, fiind interesată în special de relația dintre muzică, natură și știință. A susținut cursuri de măiestrie pentru Royal Philharmonic Society și Royal Academy of Music și a condus cursuri pentru femeile dirijor, pentru Royal Opera House (Londra). Este o colaboratoare frecventă a posturilor de radio și televiziune BBC, comentând o gamă largă de subiecte legate de artă.
Jessica Cottis și-a început cariera muzicală ca organistă, pianistă și trompetistă. Distinsă cu mențiunea „first class honours" (la Universitatea Națională Australiană), și-a continuat studiile la Paris, cu organista franceză Marie-Claire Alain. După ce o accidentare la încheietura mâinii i-a întrerupt cariera de interpret, ea a început studiile de dirijat orchestră la Royal Academy of Music din Londra, studiind cu Sir Colin Davis și Colin Metters. A devenit apoi dirijor asistent pentru BBC Scottish Symphony Orchestra și Sydney Symphony Orchestra. Programul serii de la Sala Radio cuprinde Elgar: Concertul pentru violoncel și orchestră și Prokofiev: Simfonia nr. 5.
Al doilea invitat al serii este violoncelistul Valentin Răduțiu, născut la München, care a studiat la Salzburg, Viena și Berlin și cântă, alături de mari orchestre ale lumii, pe un violoncel de colecție Francesco Rugieri (Cremona - 1686). Valentin Răduțiu a câștigat numeroase concursuri naționale și internaționale, a fost distins de mai multe ori la Concursul „Jugend musiziert” și la Concursul Dotzauer din Dresda și a obținut premiul I la Concursul Internațional Karl Davidov din Riga. În 2011, a fost distins cu Premiul Muzical al German Business, unul dintre cele mai importante premii pentru tinerii muzicieni în devenire din Germania. În 2012, a obținut premiul al II-lea la Concursul Internațional G. Enescu.
A concertat cu mari orchestre ale lumii, ca Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Filarmonica Cehă, Deutsche Radiophilharmonie Saarbrücken, Camerata Salzburg, Orchestra Simfonică Națională a Letoniei, Hong Kong Sinfonietta, Prague Philharmonia, Stuttgarter Kammerorchester, World Youth Symphony Orchestra etc.

La finalul concertului, violoncelistul Valentin Răduțiu va oferi publicului autografe pe albumul „Moștenitorii României muzicale – II”, un album ce imortalizează recitalul susținut la Sala Radio (pe 4 martie 2020), sub egida proiectului Radio România Muzical „Moștenitorii României muzicale“, de Valentin Răduțiu împreună cu pianistul suedez Per Rundberg. Sesiunea de autografe, organizată de Editura Casa Radio, va avea loc în foaierul central al Sălii Radio.