x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Doliu în lumea muzicii. Un celebru cântăreț de jazz a decedat la vârsta de 91 de ani

Doliu în lumea muzicii. Un celebru cântăreț de jazz a decedat la vârsta de 91 de ani

26 Mai 2020   •   10:28
Doliu în lumea muzicii. Un celebru cântăreț de jazz a decedat la vârsta de 91 de ani
Sursa foto: jimmy cobb/facebook

Celebrul baterist de jazz Jimmy Cobb a murit, la vârsta de 91 de ani. El a cântat alături de regretatul MiIes Davis și erea ultimul membru în viață al formației First Great Quintet/Sextet, transmite theguardian.com.

Cobb avea cancer pulmonar și a decedat în locuința sa din Manhattan, înconjurat de familie.

Acesta a cântat pe renumitul album ''Kind of Blue'', lansat în 1959, pe vremea când avea 30 de ani.

''A fost un om special, un muzician înzestrat cu talent natural. Şi o persoană înzestrată cu o personalitate bună și veselă. A cântat în toată lumea. A fost plin de viață până la sfârșit'', a declarat soţia artistului, Eleana Tee Cobb.

Dincolo de colaborarea sa cu Miles Davis, care a murit de pneumonie în 1991, la vârsta de 65 de ani, Cobb a cântat cu alte nume mari din jazz, precum Billie Holiday, Dinah Washington, Pearl Bailey, Dizzy Gillespie ori Sarah Vaughan.

Problemele de sănătate ale acestuia din ultimii ani au determinat-o pe fiica sa, Serena, să înființeze o pagină pe platforma GoFundMe, la începutul acestui an, pentru a strânge fondurile necesare tratamentului tatălui ei, contul ajungând la donaţii în valoare de 100.000 de dolari.

''Cele mai profunde condoleanţe familiei marelui Jimmy Cobb. Jimmy m-a uluit cu interpretarea lui de pe 'Kind of Blue' al lui Miles Davis şi de atunci am fost fanul lui. Jimmy a lăsat o moştenire muzicală uimitoare, care nu va dispărea niciodată'', a transmis cunoscutul baterist de jazz, Jack DeJohnette, în vârstă de 77 de ani.

Muzicianul a fost inclus în Hall of Fame a Percussive Arts Society (PAS), în 2011.

×
Subiecte în articol: jazz baterist jimmy cobb