x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Dracula Bass Fest la Green Hours

Dracula Bass Fest la Green Hours

de Alex Revenco    |    29 Sep 2011   •   21:00
Dracula Bass Fest la Green Hours

Prima editie a festivalului dedicat basului, fie el chitara sau contrabas, are loc maine si poimaine la clubul de pe Calea Victoriei, fiind produs de Event Plus si Green Hours. In cadrul manifestarii vor concerta Ana Cristina Leonte & Michael Acker (sambata, 1 octombrie) si trupele Miky Bass Trio si Catalin Rasvan Band (foto), impreuna cu invitatii speciali, Adi Manolovici, Roxana Stroe, Alex Man si Nicu Georoiu (duminica, 2 octombrie). Juriul, alcatuit din Silviu Aionita, Catalin Rasvan si Florin Barbu, va oferi celor mai talentati tineri basisti premii constand in instrumente muzicale (oferite de) Fender.

Iata ce spune Ioan Big, boss-ul de la Event Plus: 'Chitara bas, contrabasul… basul adica, este unul din cele mai importante instrumente din muzica. Fara el, sectiile ritmice ale orchestrelor filarmonice, ale formatiilor de jazz, rock sau pop ar fi mai sarace, ar suna incomplet... De aceea, un eveniment consacrat basului, Dracula Bass, este necesar in peisajul autohton. Motivatia asocierii basului cu numele lui Dracula ne-a fost permisa de caracteristicile acestui instrument. Deci basul are ritm, violenta, energie, puncteaza inteligent, subliniaza cele mai importante momente ale melodiei si are un sunet placut. Are aproape aceleasi calitati ca ale lui Dracula...

Mai mult, aceasta prima editie a festivalului, singular in lume prin titulatura si tematica, isi propune sa celebreze cei 60 de ani care se implinesc de la lansarea primului bas electric, instrument care a fixat in povestea culturii Pop(ulare) muzicieni ca Paul McCartney, John Entwistle, Marcus Miller, Jack Bruce, Sting, Victor Wooten, Jaco Pastorius, Geezer Butler, Flea, Tony Levin sau Bill Wyman'.

×
Subiecte în articol: muzica dracula bass fest green hours