x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Eda Marcus și Aurelian Temișan prezintă finala Selecției Naționale

Eda Marcus și Aurelian Temișan prezintă finala Selecției Naționale

de Magdalena Popa Buluc    |    03 Mar 2022   •   22:07
Eda Marcus și Aurelian Temișan prezintă finala Selecției Naționale

Ilinca Băcilă va transmite emoțiile artiștilor din Camera Verde, iar Bogdan Stănescu va fi alături de jurații Eurovision România Marea finală va fi pe 5 martie, în direct la TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova, TVR+ şi pe canalul de Youtube al TVR, de la ora 21.00.

Eda Marcus și Aurelian Temișan vor fi gazdele celui mai așteptat eveniment al Selecției Naționale 2022. Pe 5 martie, vedeta TVR și cunoscutul artist vor prezenta marea finală Eurovision România, ultimul act al ediției din acest an a concursului național. Dacă Eda Marcus este obișnuită cu acest rol, fiind prezentă pe scena evenimentelor organizate de TVR, Aurelian Temișan a trăit emoțiile Eurovision din ambele posturi, de concurent şi prezentator.

Selecția Națională este piesa care lipsea din ,,colecţia” mea de evenimente mari ale Televiziunii Române. Am început cu Eurovision Junior acum foarte mulţi ani, am continuat, după, cu Cerbul de Aur în 2019, apoi cu programul de Revelion al TVR 1 în 2021, iar anul acesta voi prezenta finala Eurovision România. A fost dorinţa care mi s-a împlinit la momentul potrivit, acum când sunt mai pregătită ca niciodată pentru el”, a mărturisit vedeta TVR.

Muzica... această "limbă" internațională. Prin muzică, unim suflete și spargem bariere. Prin muzică, ne conectăm unii cu alții și împreună, cu Divinitatea”, mărturisește Aurelian Temișan.

Îndrăgitul artist revine în rolul de prezentator al finalei Selecției Naționale după experiența din 2019, însă povestea lui la Eurovision România cuprinde și două participări în concurs: „Mă bucur să fiu din nou implicat în acest concurs, ca prezentator și să simt din nou emoțiile concurenților, aducându-mi aminte de edițiile în care eu eram în poziția lor, dând tot ce puteam pentru a face acel show total de care acest grandios concurs are nevoie, pe plan  internațional.

Cât despre colega mea de prezentare, Eda, se adeverește încă o dată că muzica și sportul merg mână în mână. Cu Eda și cu mine pe post de Masters of Ceremony... Eurovisionul poate sa înceapă!”.

Bogdan Stănescu și Ilinca Băcilă completează echipa de prezentatori. Tânăra artistă va lua, din nou, pulsul emoțiilor din camera verde a Selecției Naționale, alături de concurenți, iar gazda emisiunii „Cu capu-n zori” de la TVR 1 va fi alături de jurații Eurovision România.

Alex Parker & Bastien„All this love”, Andrei Petruș - „Take me”, Cream, Minodora și Diana Bucşa – „România mea”, Dora Gaitanovici – „Ana”, Gabriel Basco – „One night”, Kyrie Mendél – „Hurricane”, MØISE – „Guilty”, Petra – „Ireligios”, Vanu - „Never give up”, și WRS – „Llamame” sunt finaliștii Eurovision România 2022. Ei vor concura sâmbătă, 5 martie, în finala Selecției Naționale, când vom afla cine va reprezenta România la concursul internațional.

Alături de concurenți, pe scena de la Bucureşti vor urca reprezentanţi din nu mai puţin de şapte ţări, un număr record pentru  Finala Eurovision România.

Zdob și Zdub – „Trenulețul” (Republica Moldova), Ronela Hajati - „Secret” (Albania), Vladana – „Breathe” (Muntenegru), We Are Domi – „Lights off” (Cehia), Andrea - „Circles” (Macedonia de Nord), Stefan - „Hope” (Estonia) și Intelligent Music Project – „Intention” (Bulgaria) sunt artiștii care vor aduce sărbătoarea muzicii la București.

Evenimentul va avea loc în studioul Pangrati al Televiziunii Române, sâmbătă, 5 martie, în direct și în exclusivitate la TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova, TVR+ și canalul de Youtube al TVR, de la ora 21.00.

Despre Eda Marcus:

A intrat în televiziune la 19 ani, la început ca figuraţie la o emisiune de muzică, ca apoi să desluşească tainele jurnalismului ca reporter, redactor, realizator, prezentator şi moderator al emisiunilor TVR.

A prezentat diferite programe pe TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi TVR Internaţinal, printre care: „Veni, Video, Vici”, „Vara la televizor”, Selecţia Naţională Eurovision junior (2007), „Scrieţi-ne, vă răspude”, „Autostrada TVR”, „Tonomatul DP2”, „Weekend în doi”, „Cap de afiş”, „Regional cafe”, „Magia serilor de Crăciun”, „Gala umorului românesc” etc. În 2019, vedeta TVR a fost gazda Festivalului Internațional Cerbul de Aur.

De asemenea, în prezent, Eda prezintă Jurnale de ştiri sportive la TVR 1.

Despre Aurelian Temișan:

Şi-a făcut intrarea pe scena artistică în cadrul Festivalului Naţional Mamaia, în 1989. Ulterior a obţinut numeroase premii la festivaluri de muzică naţionale şi internaţionale.

Are peste 100 de piese româneşti în repertoriul propriu. A cochetat cu filmul apărând în „A doua cădere a Constantinopolului", în regia lui Mircea Mureşan, şi într-o serie de scurtmetraje. Charisma, inteligenţa, spontaneitatea, harul actoricesc l-au recomandat unor roluri în seriale de televiziune precum „Clanul Sprânceană” și „Secretul Mariei”.

A jucat în două musical-uri - „Chicago” - care a făcut senzaţie pe scena Naţionalului bucureştean – şi în „Mamma mia”, pe scena Sălii Palatului.  

Şi-a „împrumutat” vocea unor personaje celebre, precum Șobolanul Git, din filmul „Ratatouille” (2007) - în original vocea aparţinându-i lui Jake Steinfeld, sau Lordul Macintosh în filmul „Neînfricată” (2012) - vocea în original îi aparţine lui Craig Ferguson.

×