x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ediţia întâia Ghost Fest, la baza cetăţii Râşnov

Ediţia întâia Ghost Fest, la baza cetăţii Râşnov

de Alex Revenco    |    16 Iul 2012   •   14:28
Ediţia întâia Ghost Fest, la baza cetăţii Râşnov

In weekend-ul trecut, cand Bucurestiul era 'asediat' de canicula, la Rasnov s-a scris primul capitol "Ghost Fest – Return To Nature'. Povestea, gandita ca o evadare in mijlocul naturii, s- a derulat pe terenul de biatlon de la baza cetatii si a avut ca personaje artisti din Romania, Austria, Marea Britanie, Ungaria, Germania, Grecia, Spania, Italia si Luxemburg.

Acestia au oferit unui public cald si receptiv o varietate de genuri muzicale si modalitati de exprimare artistica in cadrul unui eveniment de exceptie, organizat de Cavalleria Events, in parteneriat cu Primaria Rasnov si Directia pentru Cultura, Culte si Parimoniu a judetului Ilfov. Vineri 13 s-a cantat folk- cu chitaristul si intepretul Mihai Mosoi, muzica arhaica- Trei Parale, folk industrial- Allerseelen, acoustic & celtic rock- Leafblade (foto), rock experimental- Sunset In The 12th House (RO). Au mai evoluat The Moon And The Night Spirit, EchO, Secrets Of The Moon, Laonlyness. Sambata 14 iulie, a fost randul trupelor Quantiq, Wilder sI Whispering Woods sa rezoneze perfect cu superbul cadrul natural de la Rasnov, urmate de Scarred, Trobar de Morte, Shattered Hope sI Indian Fall (RO).

Cei de la White Walls si-au reconfirmat valoarea internationala, dinamizand atmosfera cu inconfundabilul lor rock progresiv plin de ruperi de ritm, prezentat la cote inalte de tehnica vocala sI instrumentala. Festivalul s-a incheiat cu Abstract Rapture, trupa thrash metal din Luxemburg. Dupa cele doua seri de la Rasnov, Olivia Ignatescu, pesedinte Cavalleria Events, a spus: "cu aceasta prima editie Ghost Fest am facut inca un pas spre indeplinirea misiunii noastre declarate: aceea de a aduce in fata publicului roman artisti a caror prestatie spune ceva, nu doar din punct de vedere muzical, ci si sub aspect cultural si estetic.'

×
Subiecte în articol: muzica