x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ediția jubiliară a Festivalului George Enescu. Biletele vor fi puse în vânzare pe 19 iulie

Ediția jubiliară a Festivalului George Enescu. Biletele vor fi puse în vânzare pe 19 iulie

13 Iul 2021   •   14:35
Ediția jubiliară a Festivalului George Enescu. Biletele vor fi puse în vânzare pe 19 iulie

Biletele la Festivalul Internațional George Enescu vor fi puse în vânzare luni, 19 iulie. Este a 25-a ediție a evenimentului. Prețurile variază între 70 de lei și 230 de lei.

Festivalul Internațional George Enescu 2021 va avea loc între 28 august și 26 septembrie. Vor participa peste 3.500 de artiști străini și români și vor fi 78 de concerte organizate în patru serii: Mari Orchestre ale Lumii (concerte desfășurate la Sala Palatului), Concerte și Recitaluri (la Ateneul Român), Muzica Secolului XXI (la Sala Radio) și Enescu și Contemporanii (la Sala Auditorium).

În timpul evenimentului vor fi impuse reguli anti-COVID. Accesul la Sala Radio și la Sala Palatului se va face cu îndeplinirea condițiilor sanitare, adaptate la faptul că numărul de locuri ocupate va fi de 70% din capacitatea sălii. Se vor respecta regulile de distanțare fizică, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie, anunță organizatorii.

Dată fiind cererea foarte mare de bilete, organizatorii au decis ca la Ateneu să fie ocupate 100% din locuri și, din acest motiv, accesul spectatorilor în sală se va face doar pe baza unui act de identitate și a prezentării unuia dintre următoarele documente: dovadă oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minimum 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare), test PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea concertului, dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 și dovadă rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea concertului.

Festivalul Enescu 2021 va marca 140 de ani de la nașterea lui George Enescu și la Sala Auditorium de aceea va oferi publicului cel mai mare program de lucrări enesciene din istoria sa. Va fi în egală măsură o ediție jubiliară, deoarece Festivalul ajunge în acest an la cea de-a 25-a ediție.

×