x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica EDIŢIE LIMITATĂ - Două colecţii marca Alexe Andrieş

EDIŢIE LIMITATĂ - Două colecţii marca Alexe Andrieş

de Alex Revenco    |    08 Oct 2008   •   00:00
EDIŢIE LIMITATĂ - Două colecţii marca Alexe Andrieş

Pentru că în ultimii zece ani toate creaţiile audio-video semnate Andrieş au apărut la A&A, artistul s-a gândit că "Împreună" e titlul potrivit pentru colecţia aniversară.



Pentru că în ultimii zece ani toate creaţiile audio-video semnate Andrieş au apărut la A&A, artistul s-a gândit că "Împreună" e titlul potrivit pentru colecţia aniversară.

Astăzi, la Librăria Cărtureşti are loc lansarea celor mai noi materiale ale artistului, un dublu CD şi un dublu DVD, ambele intitulate "Împreună". Colecţiile sunt două ediţii limitate, de câte 1.000 de exemplare, dublate de ediţiile "jewel box" cu CD-urile şi DVD-urile scoase separat. Colecţia audio conţine "Verde-n faţă", primul album făcut împreună cu A&A Records în variantă remasterizată, şi un album nou-nouţ, intitulat "Oficial". Dublul DVD prezintă două concerte: cel din decembrie 2007, de la sala Nichita Stănescu din Bucureşti, având titlul "În sfârşit la M.I.", şi un concert-surpriză, înregistrat fără public, "Acustic la Act".

DUPĂ 20 DE ANI
Despre albumul "Verde-n faţă", remasterizat în 2008 şi care nu "sună" foarte diferit de varianta iniţială, Andrieş spune: "Putem vorbi doar despre o cosmetizare şi aducere la zi a sunetului iniţial, ceea ce, desigur, nu-i puţin lucru... evident, de auzit se aude şi mai bine decât ediţia din 1998". Iar despre noul disc: "100% compus, orchestrat şi înregistrat în 2008, «Oficial» e gândit ca un fel de «După 20 de ani» faţă de «Verde-n faţă», doar că aici nu e vorba despre muschetari, iar cifra e un pic mai mică... doar zece ani".

MUZICĂ DE CALITATE

După cum se ştie, vinerea care vine, la concertul rock susţinut de Byron la Palatul Copiilor, Alexandru Andrieş este invitat special. "Povestea e simplă, sunt prieten bun de ani de zile cu Sergiu Mitrofan, el fiind cel care a făcut acum câţiva ani buni şi se ocupă în continuare de site-ul meu oficial. Am auzit ce muzică fac Byron pentru că şi-au înregistrat albumul în studioul domnului Panfilov, un alt foarte bun prieten, şi în clipa în care m-au invitat am acceptat cu plăcere. Cred că toţi cei care fac muzică de calitate trebuie să fie ajutaţi, mai ales în momentul în care aşa-zisa producţie muzicală din România e plină de apariţii care au prea puţină legătură cu gestul artistic."

CINE ARE CEVA DE SPUS

Iar despre o posibilă continuare a proiectului "Cei patru corifei" a mărturisit: "Cred că a fost foarte bine aşa cum s-a întâmplat, un eveniment cu totul special în peisajul nostru muzical, şi deocamdată nu avem planuri în legătură cu un «reloaded». Dar n-au intrat zilele-n sac, nu?". Fiind întrebat ce părere are despre faptul că spectacolele artiştilor străini în România sunt mai numeroase decât cele ale românilor, e bine?, e rău?, Alexe a răspuns: "De ce să fie rău?!? În primul rând, că aşa se umple un gol imens, de care nici unul din iubitorii de muzică de aici nu e vinovat, în al doilea rând că asta înseamnă concurenţă, şi-n al treilea rând, cine chiar are ceva de spus o să aibă întotdeauna loc pe scenă, nimic complicat. Lucrurile intră în firesc şi asta e foarte bine!". Şi pentru că e ceva rar ca o "relaţie" între un artist şi o casă de discuri să dureze zece ani, Alexe ne-a dezvăluit "secretul" acestei colaborări: "Respect din şi în ambele direcţii, plus o relaţie prietenească şi pozitivă rezultă reţeta perfectă". Mai mult, "în aceşti zece ani de colaborare prietenească şi relaxată, în care A&A Records mi-a oferit cel mai frumos cadou pe care şi-l poate dori un artist, libertatea absolută de exprimare, sper ca mulţumirile mele, greu de pus în cuvinte, să existe în cântecele pe care vi le oferim acum... şi să vă bucure cel puţin la fel de mult şi pe dumneavoastră, cei fără de care nimic din ce am făcut împreună în aceşti zece ani nu ar fi fost posibil. Pe curând, peste încă zece ani!".

×
Subiecte în articol: muzica