x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Emeric Imre: lansare în Vama Veche, pe covorul roşu!

Emeric Imre: lansare în Vama Veche, pe covorul roşu!

de Dana Andronie    |    24 Iul 2012   •   14:25
Emeric Imre: lansare în Vama Veche, pe covorul roşu!

Folkistul altoit cu mai multe soiuri de etnii a dus la bun sfarsit cel de-al doilea album de autor. Emeric Imre, caci despre el este vorba, isi va lansa la Festivalul Folk You! Florian Pittis cel mai recent material discografic – "Tarziu". "Am inceput inregistrarile anul trecut in luna mai, in studioul de la Cluj al lui Sendi Deac de la trupa Desperado.

In decembrie eram aproape gata, dar ne-am impotmolit la partile de chitara si voce ale lui Razvan Krivach, peste care au navalit tot felul de situatii de viata care l-au incetinit in concentrare. Eu credeam ca ne vom lansa anul trecut in toamna sau in decembrie... Dar, nu! Urma anul acesta in primavara... Era aproape cert. Am mai retusat si iata ca se pare ca tot ceea ce trebuia sa se intample s-a intamplat si lansarea va fi... «Tarziu», asa cum se cheama si o piesa pe versurile mele.. Va fi, in sfarsit, la Vama Veche, la festivalul cel mai drag noua - Folk You! Florian Pittis. E bine asa, asa trebuia sa si fie", marturiseste romanul, polonezul, ungurul evreul si romul de Emeric Imre.

Pentru "Nebunul de alb", Asociatia Miscarea de Rezistenta a pregatit o lansare inedita, chiar pe plaja, unde va fi asternut... covorul rosu. Sambata, 4 august, incepand cu ora 17:00, cu Emeric Imre in frunte, trupa de muzicieni desavarsiti, compusa din Razvan Krivach - voce si chitara electrica, Adelina Bolot - voce, Sorin Zamfir – percutie si Gabi Ghita – clape, va sustine o conferinta de presa, unde sunt invitati si toti admiratorii doritori de autografe.

"Sper ca voi creste, alaturi de toti colegii mei din Emeric Set... Nasterea albumului a fost, cu mici complicatii,... aproape la termen! Dar copilul, zic eu, e de nota 10 si cred clar in viitorul lui... Chiar sunt 10 piese si mai exista si o piesa bonus - «Nebun de alb» intr-o varianta surpriza. Ma gandesc deja la alte albume si e corect, atat fata de mine si de copii mei, cat si fata de prieteni, sa imprim pe cate un disc ceea ce am reusit, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa pun pe muzica de cativa ani buni, vreo 280 de piese", mai spune "taticul" Emeric Imre.

Albert Einstein ne propunea urmatoarea alternativa: "Sunt doua moduri in care viata poate fi traita: ca si cum nimic nu ar fi o minune sau ca si cum totul este o minune. Dar ceea ce sunt sigur este ca Dumnezeu exista". Totul este o minune! Folk You! Florian Pittis exista de sapte ani incoace si, iata, pe 2 august, va incepe cea de-a opta editie. Emeric Imre exista si el si, odata cu el, albumul "Tarziu", pe care il va lansa in cea de-a doua zi a festivalului. O va face in fata Marii... de prieteni fara de care el nu ar fi fost ceea ce este astazi, ceea ce va fi maine si intotdeauna.

P.S. Ii multumim prietenului nostru, Viorel Chiurtu, directorul casei de Cultura Mangalia, pentru ajutorul fara de care lansarea "la patru ace" de la malul Marii nu ar fi avut loc.

×