x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Enrico Macias se intoarce la Sala Palatului dupa 43 de ani

Enrico Macias se intoarce la Sala Palatului dupa 43 de ani

de Alex Revenco    |    17 Apr 2011   •   19:04
Enrico Macias se intoarce la Sala Palatului dupa 43 de ani
161575-2-afis-bun-macias.jpgJurnalul Naţional: Vă aşteptăm cu nerăbdare pe 30 aprilie la Sala Palatului din Bucureşti, iar admiratorii dumneavoastră din România vor să ştie la ce să se aştepte de la acest concert. Ce melodii veţi interpreta, aţi pregătit ceva special pentru ei?
Macias: Pregătesc un spectacol variat pentru publicul românesc, integrând fiecare dintre caracte­ris­ticile şi nuanţele repertoriului meu muzical. La Sala Palatului voi interpreta atât melodiile mele mai vechi, cât şi unele recente.  Compoziţiile muzicale noi pot fi considerate melodii pe care le-am cântat dintotdeauna, pentru că se încadrează în stilul meu obişnuit. Nu este vorba despre melodii noi diferite, complet diferite de stilul meu obişnuit, ba dimpotrivă.

Melodiile mai recente vi se potrivesc foarte bine.
Într-adevăr, sunt melodii care mi se potrivesc foarte bine şi, în plus, au câteva pasaje de influenţă arabo-andaluză.

Aţi mai cântat în România?
Am cântat mult în România pe parcursul celor aproape 50 de ani de carieră. Am cântat la Bucureşti, am cântat la Braşov. Chiar am cântat de mai multe ori la Bucureşti.

Deci, aveţi un public fidel în România?
Sper. Nu vin foarte des în România, dar sper să am un public foarte fidel.

O să fim alături de dvs. pentru reuşita acestui concert.
Ceea ce îmi place la publicul ro­mânesc este caracteristica lui fran­co­­fonă, faptul că adoră muzica franceză. M-a surprins în România numărul mare de oameni care vorbesc limba franceză, şi această calitate a românilor mă face să mă simt acasă.
Iubesc România, iubesc Bu­cu-reştiul şi îmi place să vin la voi!

Spectatorii vor cânta alături de dumneavoastră pe parcursul concertului? Vă cunosc?
Asta este obligatoriu pentru toate concertele mele, chiar dacă este vorba despre melodii noi, pe care publicul nu le cunoaşte. De aceea, vă spun că sunt cântece noi, foarte melodioase, pe care nu se vor putea abţine să nu le fredoneze, chiar dacă sunt în alte limbi decât franceza. Publicul românesc va cânta alături de mine în ladino, ebraică, arabă, limbi berbere. Vor cânta cu mine.

×