x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Epica, concert extraordinar în Silver Church

Epica, concert extraordinar în Silver Church

de Alex Revenco    |    28 Mar 2011   •   20:10
Epica, concert extraordinar în Silver Church

158639-epica-simone-wallpaper.jpgAstăzi, de la ora 19:00, porţile Bi­sericii de Argint din Capitală se deschid pentru publicul îndrăgostit de formaţia olandeză Epica. Concertul dedicat promovării albumului  „Design Your Universe” readuce Epica în România după trei ani de la primul lor  spectacol. Istoria şi mu­zica celor de la Epica sunt parcă desprinse dintr-o poveste. Împletitura de mu­zică clasică, gotică şi heavy metal ar putea fi la fel de bine coloana sonoră pentru o epopee fantastică. Acasă, în Olanda, ei sunt vedete, iar precedentul material discografic, „The Divine Conspiracy”, a intrat în Top 10, a ajuns pe locul 29 în Elveţia şi

41 în Germania. Cu cel de-al cincilea album, „Design Your Universe”, Mark Jansen, fondatorul trupei, se autodepăşeşte şi prezintă fanilor cel mai greu, valoros şi matur album Epica. „Coruri cu voci de îngeri, strigăte decisive, ritmuri ameţitoare, piese extraordinare. De această dată nu avem un material conceptual; el este condus de o direcţie generală atotprezentă ce vorbeşte despre li­bertate şi independenţă. Ar trebui să ascultăm din nou natura şi să trăim în armonie cu ea aşa cum trăiau oamenii înainte. Noi creăm lumea din jurul nostru, adică Design Your Universe”, spune Jansen.

Pentru fanii Epica, ARTmania, organizatorii şi susţinătorii evenimentului, au pregătit mai multe surprize pentru a marca ziua în topul concertelor din România. Evenimentul va începe la ora 19:00, cu trupa Nexus în deschidere, concertul Epica fiind urmat de un after-party incendiar, în aceeaşi locaţie. Pentru buna desfăşurare a evenimentului, este important ca participanţii să cu­noască următoarele: este interzis ac­ce­sul cu aparate de fotografiat şi filmat, exceptând camerele compacte utilizate fără blitz şi fără modul înre­gistrare video, dar şi alimente, băuturi sau alte obiecte nepotrivite pentru un asemenea eveniment. La intrare va fi un număr limitat de bilete – preţ 95 de lei.

×
Subiecte în articol: muzica