x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Eugen, Guriţă Cătă & Ovi au format EMG.

Eugen, Guriţă Cătă & Ovi au format EMG.

de Alex Revenco    |    09 Iun 2011   •   21:00
Eugen, Guriţă  Cătă & Ovi au format EMG.

Au trecut multi ani de cand Eugen Mi­­ha­escu si Gabi 'Gurita' Nicolau, con­certau impreuna pe scena rock-ului autohton, intr-o componenta de 'aur' a trupei Krypton. Al­bu­­mele 'Fara teama' si 'Lanturile' au gene­rat, intr-un timp-record, o mul­­time de fani, iar vocea inconfun­da­­bila 'mar­ca Gurita' a asezat for­ma­tia Krypton pe un loc de frunte in ie­­rar­hia rockului de la noi din tara. Eco­­u­rile pozitive au aparut imediat dupa aparitia albumelor mentionate mai sus (de referinta pentru istoria for­­ma­tiei), fiind urmate de zeci si zeci de con­certe in tara.

Colectionarii de vi­­ni­­luri si vechii fani ai trupei Krypton au un motiv serios de bucurie: Gabi 'Gu­rita' Nicolau revine, se-n­toar­ce 'aca­sa', adica pe scena ce i-a adus ata­ta satisfactie de la sfar­si­tul ani­lor ’80 pana la mijlocul anilor ’90. Nu de­mult, Eugen Mihaescu i-a pro­pus sa fie din nou impreuna, intr-un pro­iect structurat pe sonoritati de rock alter­na­tiv, si sub o noua titula­tu­ra, EMG. Iata ce ne-a spus Eugen: 'Proiectul nostru are o reteta simpla, dar consistenta si cu siguranta, in mare parte, va fi digerata in primul rand de cu­noscatori. El consta in pie­se mai vechi, coveruri (doar dupa... Krypton!), piese de referinta create im­­pre­u­na intr-o perioada importanta a trupei Krypton: «Cheama-ma», «Am cre­zut in ochii tai», «Sunt doar un nor», «Incearca sa crezi», «Ta­ti­a­na».

La care se adauga si melodii noi (in ro­ma­na si engleza) compuse de mine in ultima vreme'. Gabi Nicolau a ti­nut sa precizeze: 'Ma reintorc cu mare incredere pe scena ce mi-a adus atatea satisfactii, in acea pe­rioada frumoasa a vietii mele... Acum sunt tot alaturi de Eugen Mihaescu, probabil singurul chitarist & compozitor care a stiut sa scrie exact pe impostatia mea in timp ce eu m-am regasit in compozitiile semnate de el. Am aceeasi mare bucurie azi, in momentul reintoarcerii mele pe plan muzical si parca efervescenta asta am mai simtit-o acum multi ani, cand am intrat in Krypton'.

Acum trupa EMG repeta in draci, pregatind cantarile ce vor incepe la toamna. Eugen Mihaescu a continuat: 'In prima parte a concertelor noastre vom canta vechi piese Krypton si piese noi EMG. In a doua parte a concertului nostru vom propune un afis «Tribute to Dan Andrei Aldea!», Aldea fiind singurul muzician-instrumentist roman care m-a influentat si mi-a creat un drum in cariera, un adevarat rege al alchimiei dintre feeling si virtuozitate. El este si ramane pentru mine si pentru «generatiile in blugi» un «Om Bun», «Un Calator prin Nouri», un... Everest! Consider ca prin realizarea proiectului EMG sa readucem in salile de concert o parte din generatiile de melomani – nostalgici, dar si o parte dintre tineri, fami­liarizati cu noile sonoritati. Pentru mine si colegii mei EMG e o revenire la o identitate dintr-un spatiu trecut, un pod intre «a fost odata» si «va urma», un back to the future'. EMG inseamna: Eugen Mihaescu – chitara solo, voce, Gabi 'Gurita' Nicolau – solist vocal, Catalin 'Mr. Slap Bass' Fotin – bass, Ovi 'Vison Latason' Condrea – tobe.

×
Subiecte în articol: muzica