x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica EUROPAfest 30, eveniment la Palatul Regal

EUROPAfest 30, eveniment la Palatul Regal

de Magdalena Popa Buluc    |    13 Apr 2023   •   20:45
EUROPAfest 30, eveniment la Palatul Regal

Marți, 11 aprilie, a avut loc Seara Palatului Elisabeta dedicată EUROPAfest 30 în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu. La eveniment au participat reprezentanți ai mediului diplomatic, business și artistic din România.

Festivalul Internațional EUROPAfest este singurul din Europa care reunește patru genuri muzicale – jazz, blues, pop și muzică clasică. Evenimentul se desfășoară de 19 ani sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta și al Alteței Sale Regale Principele Radu iar din 2015 a primit titulatura Europe’s Finest Festival, acordată de Comisia Europeană și Parlamentul European prin Asociația Europeană a Festivalurilor.

 

Într-o scrisoare adresată organizatorilor și partenerilor evenimentului ASR Principele Radu a declarat “Alături de Majestatea Sa Custodele Coroanei am acordat festivalului și concursului EUROPAfest Înaltul Patronaj Regal în anul 2005, convinși fiind de calitatea, diversitatea și efervescența culturală generată de concertele de jazz, blues, pop și clasic, cu muzicieni europeni și din Statele Unite ale Americii, Australia, China și Japonia.”

 

În 2023 festivalul sărbătorește trei decenii de existență neîntreruptă, în care a prezentat peste 900 de concerte cu artiști din Europa, dar și de pe celelalte continente.

 

Luigi Gageos, directorul EUROPAfest ne-a declarat: “Este o onoare să primim în continuare recunoașterea Casei Regale pentru munca depusă cu dedicație în toți acești ani în aria culturală. Înaltul Patronaj ne bucură, dar în același timp ne și obligă moral să respectăm și să acționăm în spiritul valorilor care definesc regalitatea - corectitudine, seriozitate și onestitate, prețuind tradiția. Ediția aniversară 30 păstrează aceleași standarde profesionale și va aduce bucuria și frumosul în viețile oamenilor, cu artiști din peste 25 de țări”.

 

EUROPAfest 30 se derulează în București între 7 și 15 iulie.

 

×
Subiecte în articol: EUROPAfest 30 palatul regal