x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica EUROPAfest se ţine bine 16 zile! Muzică bună şi atât!

EUROPAfest se ţine bine 16 zile! Muzică bună şi atât!

de Dana Andronie    |    03 Mai 2012   •   15:03
EUROPAfest se ţine bine 16 zile! Muzică bună şi atât!

Singurul festival din Europa care reuneste patru genuri muzicale – jazz, blues, pop si muzica clasica – isi ridica astazi cortina, incepand cu ora 19:00, la Teatrul Odeon. Festivalul debuteaza de Ziua Europei cu un spectacol organizat in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania. Sub sloganul “It’s all about live quality music!', cea de-a 19-a editie a Festivalului International EUROPAfest se poate mandri cu artisti valorosi si muzica pretioasa, dar si cu o durata de 16 zile! Festivalul se va tine bine!!! pana pe 19 mai. De retinut ca la El Comandante Primer organizatorii au adus Caffe Festival. Incepand cu ora 21:30, pe 4 mai este invitat Vincent’s Chair (Australia). Pe 5 mai, scena Teatrului Odeon le apartine spaniolilor de la Xavier Dotras Trio si aceluiasi Vincent’s Chair. La El Comandante au intrare (in spectacol) suedezii de la Arnesen Blues Band. Pe 6 mai, la Odeon va fi Spring on Blues Notes (ora 19:00).

Cea de-a sasea editie Bucharest International Jazz Competition, prezentata in cadrul evenimentului EUROPAfest – 100% jazz and more, gazduieste trupe de jazz din 24 de

tari. Iar Jeunesses International Violin Competition a inregistrat un numar-record de participanti intr-un concurs din Romania: 138 de concurenti din 38 de tari.

La EUROPAfest sunt asteptati peste 300 de invitati din 45 de tari. Din anul 2005, festivalul se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu.

×