x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica „Europe Shine a Light”, un show TV alternativ Eurovision uneşte sâmbătă Europa

„Europe Shine a Light”, un show TV alternativ Eurovision uneşte sâmbătă Europa

13 Mai 2020   •   13:46
„Europe Shine a Light”, un show TV alternativ Eurovision uneşte sâmbătă Europa

Organizatorii Eurovision vor transmite o alternativă TV pentru concursul muzical, show-ul „Europe Shine a Light”. Emisiunea va fi difuzată sâmbătă, când ar fi trebuit să aibă loc finala ediţiei de anul acesta a concursului Eurovision.

Evenimentul este transmis de televiziunea olandeză şi European Broadcasting Union (EBU) simultan în toate cele 41 de ţări care ar fi trebuit să participe în acest an la Eurovision.

În ziua în care artiştii urmau să urce pe scena de la Rotterdam, Olanda, în marea finală Eurovision, ei vor participa la acest inedit eveniment de acasă. Dintre ei nu va lipsi Roxen, reprezentanta României din acest an, care va concura pentru ţara noastră la Eurovision 2021.

Sâmbătă, pentru prima dată în istoria Eurovision, reprezentanţii din ţările participante nu vor fi competitori, ci îşi vor reuni vocile, ca o punte peste întreaga Europă, în piesa câştigătoare a anului 1997, „Love Shine a Light”.

Show-ul, care va fi transmis în România de TVR, de la ora 22.00, va fi o trecere în revistă a celor 41 de piese calificate în acest an, dar va include şi momente speciale ale unor artişti cunoscuţi din istoria Eurovision.

Ediţia din acest an a Eurovision Song Contest, concurs înfiinţat în 1956, a fost anulată de organizatori în 18 martie.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Europe Shine a Light