x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica EUROVISION 2013. Angela Gheorghiu: Spectacolul prezentat la Eurovision s-a îndepărtat dramatic de ceea ce este artistul Cezar Ouatu. Toate elementele utilizate sunt greşite

EUROVISION 2013. Angela Gheorghiu: Spectacolul prezentat la Eurovision s-a îndepărtat dramatic de ceea ce este artistul Cezar Ouatu. Toate elementele utilizate sunt greşite

18 Mai 2013   •   17:37
EUROVISION 2013. Angela Gheorghiu: Spectacolul prezentat la Eurovision s-a îndepărtat dramatic de ceea ce este artistul Cezar Ouatu. Toate elementele utilizate sunt greşite

Soprana română Angela Gheorghiu a declarat că spectacolul prezentat de Cezar la Eurovision "s-a îndepărtat dramatic de ceea ce este artistul Cezar Ouatu", precizând că acesta "trebuie să se reîntoarcă la muzica bună şi bunul gust".

"În decembrie 2012 am crezut de cuviinţă să vă pot prezenta şi mai ales să aduc suportul meu, ca nu de puţine ori, cu multă plăcere în cariera mea, în toată lumea, unui artist român. Eram omul potrivit la locul şi momentul potrivit, să vă prezint contratenorul Cezar Ouatu, bunul meu prieten", spune Angela Gheorghiu.

 "Apoi, văzut fiind la Antena 3, Cezar a primit o propunere de la un compozitor român, domnul Faur, de a participa la Eurovision. La prima audiţie, piesa ne-a făcut o impresie nu neapărat pozitivă, cu toate că amândoi apreciem foarte mult compoziţiile sale anterioare. Cezar nu a vrut să piardă oportunitatea şi mai ales provocarea, ceea ce şi eu i-am propus să facă, dar cu oarecare scepticism. A transformat piesa în favoarea sa, aşa cum numai un muzician profesionist poate. Pentru un artist liric, o competiţie de acest fel este cu mult mai uşoară decât un spectacol sau concurs clasic. Iar cu talentul său a convins publicul din România", spune Angela Gheorghiu.

"Vangelis şi Andrea Bocelli, vechi prieteni cu care eu am lucrat şi lucrez, au fost primii care au răspuns afirmativ. De altfel, multe personalităţi au răspuns afirmativ imediat după aceea, şi le mulţumesc pentru asta", spune soprana română.

"Spectacolul prezentat de Cezar la Eurovision, după părerea mea, s-a îndepărtat dramatic de ceea ce este artistul Cezar Ouatu. Consider că toate elementele utilizate sunt greşite şi sunt departe de mesajul textului sau de gustul meu. Indiferent de rezultatul acestui concurs (unul influenţat geopolitic şi nu întotdeauna bazat pe talent), Cezar trebuie să se reîntoarcă la muzica bună şi bunul gust. Ne vom revedea cu publicul român la concertul amicului meu Andrea Bocelli şi apoi într-un concert de mare importanţă la Moscova, la teatrul Stanislavsky, unde eu am considerat că poate să-mi fie alături pe scenă. Baftă Cezar! Hai România!", mai spune Angela Gheorghiu.

Cezar va concura în finala Eurovision Song Contest 2013, sâmbătă seară, unde piesa "It's My Life" (muzică şi versuri Cristian Faur) va intra în competiţie pe poziţia 14. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: eurovision 2013