x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Eurovision 2019 - Madonna, criticată de ministrul israelian al Culturii

Eurovision 2019 - Madonna, criticată de ministrul israelian al Culturii

19 Mai 2019   •   18:30
Eurovision 2019 - Madonna, criticată de ministrul israelian al Culturii

Ministrul israelian al Culturii, Miri Regev, a spus duminică că prezenţa steagului palestinian pe spatele dansatorilor care au însoţit-o pe Madonna pe scenă în timpul finalei concursului Eurovision a fost o ''eroare'', informează AFP.

"Este o eroare, nu putem implica politica la un eveniment cultural, cu tot respectul pe care i-l port Madonnei", a spus ministra Regev, înaintea reuniunii săptămânale a consiliului de miniştri.

Chestionată de jurnalişti, Regev, care nu a asistat la finala de sâmbătă seară a concursului Eurovision din Tel Aviv, a criticat postul de televiziune public israelian Kan, care, potrivit acesteia, nu şi-a îndeplinit corect misiunea permiţând drapelului palestinian să apară pe ecrane.

Vedeta pop Madonna nu a cedat apelurilor la boicot lansate la adresa sa de militanţi pro-palestinieni, care au denunţat acest eveniment cultural ca urmărind, în opinia lor, să ascundă realităţile conflictului israeliano-palestinian.

Întrebată de prezentatorii galei, înainte să urce pe scenă, care este mesajul pe care doreşte să-l transmită cu ocazia concursului Eurovision, Madonna a răspuns: "Nu trebuie să subestimăm niciodată puterea muzicii de a aduce oamenii împreună".

Nu se ştie dacă Madonna avea cunoştinţă de faptul că unii dintre dansatorii săi vor arbora, în scurt timp, drapelele israelian şi palestinian.

În plus, în timpul anunţării rezultatelor, membrii trupei islandeze Hatari, cunoscuţi pentru opoziţia lor declarată faţă de ocuparea Teritoriilor palestiniene de către Israel, au afişat bannere în culorile palestiniene, moment întâmpinat cu fluierături de audienţă.

Miri Regev a spus că regretă faptul că, printre ''cărţile poştale'' care au prezentat candidaţii în 41 de locuri din Israel, niciuna nu a fost filmată în Cisiordania, teritoriu aflat de 50 de ani sub ocupaţie israeliană.

Kan, postul de televiziune israelian, a produs concursul Eurovision în colaborare cu Uniunea Europeana de Radio şi Televiziune (UER).

Premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a felicitat pe omologul său olandez, Mark Rutte, pentru victoria repurtată de cântăreţul Duncan Laurence.

"Felicitări, Mark, felicitări Olandei, anul viitor ne vedem la Amsterdam", a declarat Netanyahu, înaintea şedinţei cabinetului său.

Olanda şi Duncan Laurence au câştigat duminică, cu melodia ''Arcade'', cea de-a 64-a ediţie a concursului Eurovision.

Favoritul pronosticurilor, cântăreţul olandez a devansat Italia şi Rusia pentru a aduce ţării sale prima victorie după 44 de ani cu o baladă dedicată dispariţiei unei fiinţe dragi.AGERPRES

×
Subiecte în articol: madonna