x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Eurovision 2022. Ucraina a câștigat concursul. Reprezentantul României, pe locul 18

Eurovision 2022. Ucraina a câștigat concursul. Reprezentantul României, pe locul 18

15 Mai 2022   •   06:49
Eurovision 2022. Ucraina a câștigat concursul. Reprezentantul României, pe locul 18
Sursa foto: Hepta

Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, a câştigat Eurovision 2022 cu piesa "Stefania", în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Sala Pala Olimpico din Torino.

Kalush este un grup de rap ucrainean format în 2019, fondat de rapperul Oleh Psiuk, multi-instrumentistul Ihor Didenchuk şi dansatorul Vlad Kurochka.

Ucraina a primit 631 de puncte. Podiumul Eurovision este completat de Marea Britanie - reprezentată de Sam Ryder cu "Space Man" - 466 puncte, şi Spania, reprezentată de Chanel cu "SloMo" - 459 puncte.

România - reprezentată de WRS, cu melodia "Llamame" - s-a clasat pe locul 18, cu 65 de puncte.

Kalush Orchestra

Zelenski: „Muzica noastră cucereşte Europa”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat sâmbătă victoria ţării sale la Eurovision 2022 şi a postat pe pagina sa de Facebook: ''Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucereşte Europa'', făcând legătura cu invazia rusă.

''Pentru a treia oară în istoria sa. Şi, cred, nu ultima. Vom face tot posibilul să-i primim într-o zi pe participanţii şi invitaţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit!'', a adăugat el despre acest oraş-port din sudul ţării ocupat de trupele ruse şi distrus aproape în totalitate.

''Mulţumesc Kalush Orchestra pentru victoria sa şi tuturor celor care ne-au votat! Sunt sigur că corul nostru victorios în lupta împotriva inamicului nu este departe. Slavă Ucrainei!'', a scris, de asemenea, şeful statului ucrainean.

 

 

×
Subiecte în articol: Kalush Orchestra eurovision 2022