x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Evenimentul anului în jazz

Evenimentul anului în jazz

de Alex Revenco    |    14 Oct 2011   •   21:00
Evenimentul anului în jazz

Marti, 25 octombrie, Sala Palatului va gazdui concertul extraordinar sustinut de celebrul chitarist american Pet Metheny. Organizat de Fundatia Culturala Jazz Banat, spectacolul poate fi considerat evenimentul major al anului, data fiind valoarea si notorietatea acestui mare artist, venit pentru prima data in Romania.

Consi­derat intre primii cinci muzicieni de jazz din toate timpurile si unul din primii trei chitaristi din istoria jazzului, Pat Metheny impreuna cu Larry Grenadier (bass) si Bill Stewart (tobe) vor prezenta la Bucuresti un proiectul Orchestrion, ce dezvolta sunetul instrumentelor din se­co­­lele XIX si XX cu tehnologia de astazi pentru a crea o noua platforma muzicala. '«Or­ches­tri­onics» este un termen pe care il folosesc pentru a descrie o metoda de a dezvolta muzica folosind instrumente acustice si electrice care sunt controlate prin metode variate folosind bobina electronica si comprimarea aerului', a explicat Metheny.

CD-ul cu acelasi titlu, desi a aparut doar in urma cu un an, s-a vandut deja in peste un milion de exemplare, fapt intalnit destul de rar in muzica de jazz. Artistul, care a castigat 17 premii Grammy la 12 categorii diferite, a colaborat cu nume consacrate precum Ornette Coleman, Steve Reich, Charlie Haden, Brad Mehldau si multi altii. Concertul de la Bucuresti va incepe la ora 20:00 si va fi prezentat de Florian Mosu’ Lungu.

×
Subiecte în articol: muzica