x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Festivalul Peninsula: a început nebunia!

Festivalul Peninsula: a început nebunia!

de Raluca Cret    |    25 Aug 2011   •   21:00
Festivalul Peninsula: a început nebunia!

Timp de patru zile, Festivalul Peninsula de la Targu-Mures ii va tine in priza pe miile de melomani veniti din toata Europa ca sa-si vada favoritii pe scena.

Primii peninsulari si-au amplasat inca de miercuri corturile pe terito­riul festivalului, iar la spatiile de vanzare a biletelor s-au format cozi inca de ieri dupa masa. Numele de pe afis au fost suficient de puternice pentru a atrage public din toata Europa, iar cei mai multi spectatori sunt asteptati sambata seara, cand pe scena festiva­lului va urca una din cele mai mari legende ale muzicii rock, Iggy and the Stooges, pentru prima data in Romania. Nebunia a inceput aseara, cu cei de la Guano Apes, Tankcsapda, Foreign Beggars, K’s Choice, Zdob si Zdub, Palotai vs. DJ Vasile, Parno Graszt, R.O.A., Magashegyi Underground, Urma, Stereo Palma, Recycle Bin, Katapult si Kid Chriss. In aceasta seara, atmosfera va fi intretinuta de Kasabian, Danko Jones, Markus Schulz, Andy C, N.O.H.A., Sunnery James & Ryan Marciano, Myon & Shane 54, Belga, Intim Torna Illegál, Tündérground, Grimus, Reality Engine, Les Elephants Bizarres, The MOOoD si Fa­ding Circles.

Dupa terminarea concertelor, distractia continua cu cele opt petreceri organizate simultan.

Elementul inedit al festivalului din acest an este discoteca silentioasa, unde fiecare primeste casti la care poate sa asculte mai multe tipuri de muzica mixata de doi DJ-i. Un alt element de noutate este amenajarea unui nou spatiu muzical, Romania, the Carpathian Garden Stage, organizat cu scopul de a le arata bogata oferta culturala, turistica, gastronomi­ca si vinicola a Romaniei. Zilnic vor canta trei formatii autohtone, apar­ti­nand genurilor folk, blues, jazz, hard rock, progressive metal si folclor.

×
Subiecte în articol: muzica