x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Dirijorul Oleg Caetani şi violoncelistul Marcel Johannes Kits, la Ateneul Român

Dirijorul Oleg Caetani şi violoncelistul Marcel Johannes Kits, la Ateneul Român

de Magdalena Popa Buluc    |    21 Ian 2023   •   14:00
Dirijorul Oleg Caetani şi violoncelistul Marcel Johannes Kits, la Ateneul Român

Filarmonica "George Enescu" programează în zilele de joi, 26 ianuarie şi vineri, 27 ianuarie 2023, la ora 19, două concerte vocal-simfonice cu un program de cea mai pătrunzătoare factură romantică. La pupitrul dirijoral se va afla italianul Oleg Caetani, personalitate artistică ce s-a afirmat pe scene renumite de pretutindeni, evoluând cu succes de la Scala din Milano la Teatrul Marinski din Skt. Petersburg, de la Opera Regală din Londra la Opera din San Francisco, de la Suntory Hall din Tokio la Opera din Sydney.

Prima parte a concertului îl va avea ca solist pe Marcel Johannes Kits, tânăr violoncelist estonian câştigător al concursurilor internaţionale "Johannes Brahms" din Austria (2016) şi "George Enescu" din Bucureşti (2018), ce va interpreta două partituri concertante ce excelează prin cantabilitate şi prin frumuseţea melodică pe care este capabil violoncelul să le etaleze: Kol Nidrei de Max Bruch şi Concertul pentru violoncel şi orchestră de Robert Schumann.

După pauză, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu" vor prezenta monumentala Simfonie Dante de Franz Liszt, un adevărat edificiu poematic inspirat de primele două cânturi (Infernul şi Purgatoriul) din Divina Commedia de Dante Alighieri. Dirijorul Corului: Iosif Ion Prunner

 

Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor OLEG CAETANI

Solist MARCEL JOHANNES KITS

Program:

Max Bruch - Kol Nidrei pentru violoncel şi orchestră

Robert Schumann - Concertul în la minor pentru violoncel și orchestră, op. 129

Franz Liszt - Simfonia Dante, S. 109

Dirijorul corului IOSIF ION PRUNNER

 

×