x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Fost poliţist, acum tenor de mare clasă

Fost poliţist, acum tenor de mare clasă

de Dana Andronie    |    06 Mar 2012   •   21:00
Fost poliţist, acum tenor de mare clasă

Teatrul National de Opereta 'Ion Dacian' prezinta astazi, la Sala Pala­tu­lui, incepand cu ora 19:30, un concert extraordinar sustinut de tenorul italian Alessandro Safina (46 de ani). 'Insieme a te' ('Impreuna cu tine') este un spectacol dedicat Zilei Femeii de catre 'unul dintre cei mai populari tenori ai lumii', dupa cum a fost des­cris Alessandro Safina in publicatia au­s­traliana Sunday Mail.

Tenorul italian a cunoscut o cres­te­­re a popularitatii la inceputul anului 2000, cand a combinat muzica cla­­sica cu cea pop pentru a crea un nou stil, greu de incadrat – 'Opera-Rock' –, dupa cum il numeste el in­susi. In 2002 inre­gis­treaza im­pre­una cu Elton John pie­sa 'Your song', care ajunge pe lo­cul 5 in clasa­men­tele britanice. Safina a colaborat cu numerosi artisti internatio­nali, printre care se nu­ma­ra: Carlos Santana, Rod Stewart, Miriam Stockley, Sarah Brightman, José Carreras sau Mario Frangoulis.

• Jurnalul National: Femeia este cea mai mare bucurie a barbatului?

Alessandro Safina: Depinde. Nu tu­tu­ror barbatilor le plac femeile (rade). Mie imi plac, dar femeile pot provoca si mari probleme! (rade)

• Ce te atrage la o femeie? In­te­li­gen­ta ori ambalajul?

Inteligenta, bineinteles! Frumu­se­tea e importanta, dar conteaza mai mult umorul si inteligenta. Cu trecerea timpului, frumusetea se ri­si­pes­te, si la batranete nu mai ramai cu nimic.

• Napoleon spunea ca 'femeia frumoasa e o bijuterie. Femeia buna e o comoara intreaga'. In viata ai cautat bijuteriile sau comorile?

Am cautat sa am comori, dar am avut si femei-bijuterii (rade).

• Si acum, ce ai?

Acum nu am pe nimeni. M-am des­partit de sotia mea dupa 10 ani de casnicie. Nu am nici o femeie, singura mea bucurie este baiatul meu. Niciodata nu am alergat dupa femei, cand va aparea cineva, poate ca se va mai intampla ceva. Daca nu, asta e.

• Iti mai amintesti de primele apla­u­ze pe care le-ai primit?

Nu.

• Memoria e de genul feminin si te insala.

Da (rade). Am inceput sa cant acum 20 de ani si a trecut ceva timp... Prima oara am cantat, cu public, la 17 ani, si atunci am primit ceva aplauze. Gata, mi-am amintit! (rade)

• Studiezi muzica de la o varsta fra­ge­da. I-ai descoperit tainele sau este precum femeia? Cu cat o stu­di­ezi mai mult, cu atat realizezi ca nu stii nimic?

Da, muzica e precum femeia! (rade) Cand ascult ceva descopar de fiecare data un alt lucru pe care nu-l sesizasem inainte. Muzica este aceeasi, doar eu ma schimb si des­co­par mereu ceva nou. Iar frumusetea consta in faptul ca muzica nu se va sfarsi niciodata...

• Ti-ar placea sa ai o casa de vacanta pe Luna?

Da, cu conditia sa fie oxigen si femei (rade)! Asa cum exista si in videoclipul piesei mele 'Luna'. Ma gandesc la Luna de foarte multe ori. Uneori o zaresc ca pe o fata frumoasa in intuneric... M-a inspirat si pe mine, asa cum i-a inspirat pe multi pictori si artisti.

• Baiatul te mosteneste?

Nu, si ma bucur ca nu are talentul meu. E de ajuns ca o singura persoana din familie sa cante! (rade)

• Daca cineva te-ar trezi brusc din somn si ti-ar cere sa canti ceva, ce ai interpreta?

Cred ca l-as plesni. Cand ma trezesc, nu vreau sa fie nimeni langa mine.

• Si daca e femeie?

Nu e femeia mea! (rade) Poate ca i-as canta totusi, 'Buonjorno a te', piesa lui Luciano Pavarotti. Eu dimineata sunt foarte lenes...

• Esti un tenor chipes. Ai aparut si pe marele ecran. Vocea te-a ajutat sa ajungi in lumea filmului?

Cand am vazut ca sunt frumos, m-am apucat sa studiez muzica clasica. Mi-am dorit sa cant opera. In opera nu prea sunt oameni slabuti sau frumusei (rade). Mi-a placut dintotdeauna opera si nu m-am gandit niciodata sa devin actor. In urma cu sase ani, in Brazilia, am jucat un rol intr-o comedie muzicala. N-am vazut niciodata filmul. Nu-mi place sa ma ascult si sa ma vad. Ma uit in oglinda doar cand ma barbieresc. M-am tuns foarte scurt, ca sa nu mai pierd timp sa-mi aranjez freza. Nu e important pentru mine aspectul exterior.

• Pana ai ajuns sa cochetezi cu celebritatea, ai mai incercat vreo meserie?

Da, chiar mai multe. Am fost agent comercial, politist – patru ani si jumatate si barman. Insa, dintotdeauna tinta mea a fost sa ajung artist. Am plecat de acasa cand aveam 19 ani si a trebuit sa muncesc pentru a ma intretine.

• Acum esti celebru.

Da, sunt putin (rade). Viata mea este foarte normala. Poate, prea normala. Cand studiez, studiez, cand sunt acasa, ma odihnesc. Am putini oa­­meni pe langa mine, la care si tin. Nu sunt bogat, pentru ca atunci cand am bani ii cheltuiesc. Nu mai am timp pen­tru femei. Cred ca incep sa im­ba­­­tranesc si nu ma mai indragostesc. Poa­te ca nu se va mai intampla niciodata.

• Un barbat nu poate trai fara o femeie, ai mai auzit spunandu-se aceasta replica.

Da? 'I will survive!' (rade).

• Cunosti ceva despre cultura romaneasca?

Imi place foarte mult Sergiu Celibidache. Este cel mai bun dirijor. Am urmarit foarte multe inregistrari cu el. Imi place foarte mult si de Angela Gheorghiu. Am auzit-o prima oara cantand in San Carlo. Este o mare artista. Este romanca, si ca toate romancele, este si foarte frumoasa.

×
Subiecte în articol: muzica