x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica „George Enescu”, ediţia a XX-a – în cifre

„George Enescu”, ediţia a XX-a – în cifre

01 Sep 2011   •   21:00
„George Enescu”, ediţia a XX-a – în cifre

Festivalul si Concursul Inter­natio­nal 'George Enescu' ajuns la editia a XX-a, care a debutat joi in Capitala, anunta peste 160 de evenimente artistice, dintre care 90 de concerte si spectacole in cele sase sectiuni, cu participarea a aproape 100 de solisti si 65 de ansambluri.

Printre artistii care vor evolua in cadrul Festivalului International 'George Enescu' 2011 se numara 54 de solisti vocali (dintre care 22 straini), 44 de solisti instrumentisti (dintre care 32 stra­ini), 39 de dirijori (27 – straini), au declarat organizatorii pentru Mediafax. In ceea ce priveste ansamblu­rile, orchestrele simfonice, 18 la numar, acestea sunt in egala masura din Romania si din strainatate, or­ches­tre­le de camera sunt in numar de 15 (10 din strainatate) si formatiile ca­merale – 23 (15 din strainatate). Acestora li se adauga sase coruri (cinci romanesti) si trei corpuri de balet (unul romanesc, doua din strainatate). Editia a XX-a a Festivalului 'Enescu' se bucura de prezenta Israel Philharmonic Orchestra, cea mai mare orchestra prezenta vreodata la eveniment, ce numara 125 de persoane.

In prezent, 42 de evenimente din cadrul festivalului sunt sold-out. Dintre acestea, 29 au fost vandute in totalitate in cateva zile de la punerea in vanzare a biletelor individuale. Gradul de ocupare in acest moment este de peste 95%.

×
Subiecte în articol: muzica