x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Germania s-a retras de la Eurovision! Care este motivul?

Germania s-a retras de la Eurovision! Care este motivul?

23 Noi 2015   •   17:27
Germania s-a retras de la Eurovision! Care este motivul?
Sursa foto: antena3.ro

Germania a retras sâmbătă participantul la ediţia de anul viitor a concursului muzical Eurovision, ca urmare a acuzaţiilor la adresa interpretului de R&B Xavier Naidoo (FOTO), care ar folosi în melodiile sale insulte antisemite şi homofobe, scrie luni agenţia Reuters.

Naidoo, cântăreţ cu origini indiene şi africane care a vândut albume în milioane de exemplare, fusese selectat joi să reprezinte Germania la următorul concurs Eurovision, însă în urma criticilor apărute la adresa sa în cotidiene şi pe reţelele de socializare participarea artistului ca reprezentant al Germaniei a fost retrasă.

'Xavier Naidoo este un cântăreţ extraordinar care nu este homofob sau rasist din punctul meu de vedere', a transmis şeful executiv al televiziunii publice ARD, Thomas Schreiber. 'Este clar că el poate capta atenţia, însă agresivitatea reacţiilor ne-a surprins. Am evaluat greşit', a adăugat Schreiber.

Cotidianul german de mare tiraj Bild pusese la îndoială încă de vineri selectarea lui Naidoo, iar şefa organizaţiei de luptă împotriva rasismului "Amadeu Antonio Foundation", Anetta Kahane, a spus despre această alegere că este una 'problematică'.

Naidoo a respins acuzaţiile care i se aduc spunând că ar fi reprezentat o Germanie deschisă întregii lumi şi tolerantă cu diferitele religii şi stiluri de viaţă.

Melodia 'Wo sind' ('Where are') din 2012 a fost foarte criticată în Germania pentru versurile sale care conexează homosexualitatea cu pedofilia.

Germania, care s-a aflat pe ultima poziţie la concursul de anul acesta cu zero puncte, va desemna un alt competitor cât mai curând posibil, a transmis Thomas Schreiber.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: germania eurovision Xavier Naidoo