x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Hara ­ la Salzburg, Morandi ­ la Moscova

Hara ­ la Salzburg, Morandi ­ la Moscova

de Catalina Iancu    |    07 Iun 2008   •   00:00
Hara ­ la Salzburg, Morandi ­ la Moscova

NOUTĂŢI / Cîntăreţi români, acasă şi în lume
Ce se mai aude prin muzică? La invitaţia Institutului Cultural Român din Viena şi a administraţiei oraşului Salzburg, trupa Hara va susţine un concert extraordinar de promovare a României şi în acelaşi timp de susţinere a echipei naţionale de fotbal în celebra Rezidenzplatz.



NOUTĂŢI ● Cîntăreţi români, acasă şi în lume
Ce se mai aude prin muzică? La invitaţia Institutului Cultural Român din Viena şi a administraţiei oraşului Salzburg, trupa Hara va susţine un concert extraordinar de promovare a României şi în acelaşi timp de susţinere a echipei naţionale de fotbal în celebra Rezidenzplatz.

Recitalul formaţiei amintite va avea loc la 17 iunie, înaintea meciului România ­ Olanda, în cadrul celui mai amplu program cultural desfăşurat cu ocazia Campionatului European de Fotbal, “Europa trăieşte la Salzburg”. Sub deviza “Fotbalul uneşte”, programul se adresează tuturor ţărilor participante şi îşi propune să încurajeze multiculturalismul, dialogul şi toleranţa prin numeroase evenimente. Care, conform estimărilor gazdelor, vor atrage peste 25.000 de spectatori pe zi. Aflaţi în mijlocul pregătirilor de lansare a albumului “Interetnik”, membrii trupei Hara au pregătit un show special de muzică live, lumini şi efecte vizuale ce va include pe lîngă piesele proprii şi o adaptare originală a celebrei “Rock me Amadeus” din repertoriul regretatului artist austriac Falco.

PAPARUDE CU PAPION. Şuie Paparude lansează cel de-al doilea extras pe single de pe cel mai recent album al lor (“A fost odată…”), “Cu zîmbetul pe buze”. Videoclipul a fost filmat într-un restaurant cu iz comunist ­ “mai ceauşist”, după cum spun membrii trupei. Surpriza cea mare este însă alta: pentru acest clip, membrii trupei au abordat o ţinută total diferită de cea cu care şi-au obişnuit deja fanii: băieţii poartă frac şi papion!

CU ARIPILE LA PURTĂTOR.
În seara aceasta, Morandi va susţine un concert în cadrul MuzTV Awards, în Moscova. Trupa a pregătit un show de show, dat fiind faptul că sînt invitaţii speciali ai premiilor. Astfel, pe scenă alături de Marius şi Randi se vor afla toţi instrumentiştii şi cele patru dansatoare care vor încinge atmosfera pentru cei peste 40.000 de spectatori prezenţi la manifestare. În timp ce formaţia va cînta piesa “Angels” (Love Is The Answer), pe scenă se vor ridica nişte aripi gigantice “de înger”, ce vor fi mişcate cu ajutorul unor motoare transportate special din România pentru acest eveniment.

SINGUR, ATÎT DE SINGUR... După ce s-a despărţit de Akcent, Marius spune că el era vocea trupei. Sau cel puţin aşa reiese din comunicatul MediaProMusic: “După ce timp de şapte ani a făcut parte din Akcent, Marius, vocea trupei, s-a hotărît să meargă mai departe pe cont propriu!”. A scris singur versurile tuturor pieselor de pe primul său album solo. “Îmi doresc de mult acest material, dar lucrez la el de un an. Melodiile sînt inspirate din realitate, versurile îmi aparţin în întregime, iar în concerte voi cînta live”, a akcentuat interpretul. Primul single de pe acest album urmează să fie lansat foarte curînd, iar Marius promite că întregul material se va afla pe piaţa muzicală în luna iulie. Şi mai speră “ca publicul să nu mă vadă ca pe un produs Akcent, ci să înţeleagă că am propria mea personalitate şi un stil diferit”. 

×
Subiecte în articol: muzica