x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Holograf: „Nu cântăm latino, dar avem corazon şi cojones. Şi merită văzut!”

Holograf: „Nu cântăm latino, dar avem corazon şi cojones. Şi merită văzut!”

de Dana Andronie    |    07 Feb 2012   •   21:00
Holograf: „Nu cântăm latino, dar avem corazon şi cojones. Şi merită văzut!”

Sunt consecventi prin inconsecventa. Ei ne-au spus-o si noi v-o spunem mai departe. Au scos pe piata un al­bum nou, dupa chipul si ase­ma­narea lor: un album matur, cu diverse teme – de la trecerea implacabila a timpului pana la drama pierderii unei persoane dragi, dar si bucuria iu­birii, careia trupa i-a ramas fidela. Melodie, sufletel si teme interesante egal Holograf.

Jurnalul National: Piesa 'Nu mai e timp' poate deveni, in timp, la fel de celebra cu 'Ti-am dat un inel'?

Emilian Petrosel: Greu de spus. E de alta factura , are alt tip de mesaj. Mi-as dori, dar ....

Mugurel Vrabete: Nu stiu. 'Ti-am dat un inel' a devenit celebra imediat, alte piese au avut nevoie de mai mult timp. In orice caz, va ramane una dintre piesele importante ale trupei, avand in vedere amploarea realizarii si colaborarea cu un artist extraordinar.

Tino Furtuna: Nu. Greu de crezut, in peisajul muzical actual. Dar poate ajunge, cu siguranta, in galeria 'de aur' a celor mai iubite piese ale grupului Holograf.

Dan Bittman: Cu siguranta are toate elementele, ba chiar are in plus o voce inegalabila, cum este cea a Angelei Gheorghiu!

• Ati respirat acelasi aer curat, crea­tiv cu Angela Gheorghiu. Vi s-a taiat rasuflarea?

Emilian Petrosel: A fost o experienta unica, din care eu personal am avut multe de invatat. Pe langa vocea de exceptie, Angela are si o gandire foarte clara, lucru care o face sa ajun­ga acolo unde doreste foarte, foarte repede. Nu intamplator e acolo unde este.

Mugurel Vrabete: Am fost in­can­tati ca Angela a indragit piesa inca de pe vremea cand era doar o incercare, fara versuri si fara orchestratie com­pleta. Apoi am fost uimiti de ni­ve­lul profesional la care Angela a condus realizarea finala a cantecului, avand in vedere ca printre orchestratori s-a numarat cel care s-a ocupat de albumul simfonic al lui Sting, iar ultimul mixaj a fost realizat de un colaborator frecvent al lui Phil Collins. Cea mai usoara sarcina a fost imprimarea cu Angela: naturala, fireasca, exceptionala.

Romeo Dendiu: Am respirat si inca mai respiram… Angela Gheor­ghiu. Este o artista in adevaratul sens al cuvantului, perfectionista, atenta la fiecare detaliu, foarte implicata in tot ceea ce face cu atata pasiune.

Dan Bittman: Cu Angela ne stim de cativa ani buni... Ei i-a placut atat de mult piesa cand a auzit-o in­tam­plator intr-o forma incipienta, incat nu a mai renuntat la ideea de a o can­ta impreuna. Si, iata, au trecut mai bine de doi ani de la prima auditie. Vocea sa este inegalabila; poti sa faci multe scoli, daca n-ai si darul de la Dumnezeu, le faci degeaba. Ea are aceasta binecuvantare.

• Holograf 'nu mai are timp' si a tre­cut la un album care se caracteri­zea­za prin...?

Dan Bittman: Albumul are maturitate, are teme diverse de la trecerea implacabila a timpului pana la drama pierderii unei persoane dragi, dar si veselie si bucuria iubirii, careia trupa i-a ramas fidela.

Emilian Petrosel: Am vrut doar sa aducem in atentia oamenilor faptul ca ne risipim in atatea lucruri ne­esentiale, care ne 'mananca' tot timpul, uitand de fapt de esenta vietii, iu­birea, trezindu-ne poate prea tarziu. Despre asta e vorba in muzica noastra.

Mugurel Vrabete: Ca orice album Holograf, este eterogen si nu are un numitor comun. Asa cum spunea colegul meu Edi, suntem consecventi prin inconsecventa.

Tino Furtuna: Introspectie?! Melodie, sufletel si teme interesante egal Holograf.

• Nu mai e loc sa traim, vorba cantecului. Dar mai e loc sa traim in lumea muzicii?

Mugurel Vrabete: Probabil ca da. Stiti ca vanzarea de muzica pe CD sau alte suporturi s-a diminuat. Tratatul ACTA, PIPA, si care or mai fi, au incearcat sa salveze industria muzicii si, mai ales, a filmului de un sfarsit iminent. Singurul lucru care aduce bani a ramas concertul. Pro­blema este ca artistii care fac concerte si bat scenele lumii au media de varsta in jur de 50 de ani, pentru ca sunt singurii care au apucat sa-si faca o cariera. Pentru cei mai tineri a avut grija industria muzicala ca succesul sa vina repede, dar si disparitia sa fie la fel de grabita.

Tino Furtuna: Holograf este o prezenta foarte clar decupata in peisajul muzical romanesc si probabil ca va ramane astfel pana la sfarsitul flacarii care a generat acest fenomen.

Romeo Dendiu: Este si va fi intotdeauna loc pentru oricine, pentru noi toti. Trebuie doar ca tot ce faci sa faci cu seriozitate si pasiune.

Dan Bittman: Lumea muzicii nu va muri nicicand, imi place sa cred ca muzica este si inima, si viata. Nu poate pieri.

• Ce i-ati spune unui om, care are bani in buzunar, sa-l convingeti sa vina la concertul vostru de la Sala Polivalenta?

Emilian Petrosel: Banii nu sunt cel mai important lucru in viata asta si, la noi la concert, va gasi o stare de bucurie, la care sa se gandeasca mult timp dupa concert.

Mugurel Vrabete: Noi suntem o foarte buna trupa de concert, cu viata, cu vana, cu sinceritate si umor. Doritoare de actiune, trupa Holograf are ocazia sa mai faca un concert al ei – de rasunet, asa cum ni-l dorim. Dupa cum stiti, nu cantam latino, dar avem corazon si cojones, iar asta merita vazut.

Dan Bittman: Grabeste-te! Nu mai e timp!

×
Subiecte în articol: muzica angela gheorghiu concert holograf