x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Horia Brenciu: "M-am pregătit o viaţă pentru spectacolele astea patru!"

Horia Brenciu: "M-am pregătit o viaţă pentru spectacolele astea patru!"

de Dana Andronie    |    08 Mar 2012   •   21:00
Horia Brenciu: "M-am pregătit o viaţă pentru spectacolele astea patru!"

Principiul sau, sa alergi dupa arta, nu dupa bani, l-a dus departe. Atat de departe, incat are patru Sali ale Pala­tului vandute, adica un stadion plin, de aproape 20.000 de locuri. Il cheama Horia Brenciu si nu canta rock’n roll.

● Jurnalul National: Ai vandut patru sali ale Palatu­lui, pentru 22, 23, 24 si 25 martie, si nu canti rock’n roll. Cum iti explici "fenomenul"? Ce se intampla?
● Horia Brenciu: Explicatia e simpla. Lumea e atrasa iremediabil de miscarile mele incitante si senzuale de pe scena. Deh, iti permiti asta numai cand ai tesuturi adipoase, ca mine!

● Da-ne cateva indicii despre cele patru seri nebune pe care le pregatesti impreuna cu echipa ta. La ce sa ne asteptam? Cu cine vei face duet?
● Cel mai tare partener pe care-l voi avea la duet este publicul. In fiecare seara voi face tandem cu vreo 4.500 de prieteni de-ai mei. Dincolo de asta, scena va fi campul de lupta mu­zicala a celor peste 37 de artisti cu care repet zilnic... Vreau sa mul­tumesc din suflet tuturor celor care si-au cumparat bilet la concertele de la Sala Palatului. Ii asigur ca nici o seara nu va semana cu cealalta. M-am pregatit o viata pentru spectacolele astea patru si, dupa cate vad, a me­ritat asteptarea!

● Vei mai incuraja turismul-cultural? Dupa experienta de anul trecut de la Terracina, vei mai incerca o asemenea aventura?
● O, daaa! Aceea a fost o experienta de senzatie… Imi aduc aminte doar concertul din avion… Doamne, chiar ca nu suntem intregi la cap! Cat pri­veste turismul cultural, el poate fi facut foarte bine si in tara noastra. Si exact asta voi face in turneul din primavara asta, care va incepe fix pe 23 aprilie, la o saptamana dupa Paste! Tinta o constituie 20 de orase, inclusiv Chisinaul. Acolo, in Moldova, vom concerta pentru prima data in existenta noastra artistica! Care este legatura dintre acest maraton de 20 de orase si partea de turism, ei bine, asta veti vedea imediat dupa ce voi finisa filmul turneului… Pentru cei interesati, pe pagina mea de fan de pe Facebook, din 8 martie, este publicat afisul cu cele 20 de locatii ale turneului nostru national!

● Ai ajuns departe datorita principiului tau conform caruia trebuie sa alergi dupa arta, nu dupa bani?
● Da. La patru seri de concert consecutive la Sala Palatului!

● Muzica poate vindeca Ro­mania?
● Este unica noastra sansa!

● Ce ai face daca maine ti s-ar propune sa canti pe stadion?
● As accepta. De fapt, am si facut-o deja… Pe Arena din Cluj a fost dementa totala! Cei 20.000 de oameni de acolo pot confirma asta!

×
Subiecte în articol: horia brenciu