x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica ÎNAINTE DE CRĂCIUN / Smokie and 101 Violins, la Sala Polivalentă

ÎNAINTE DE CRĂCIUN / Smokie and 101 Violins, la Sala Polivalentă

de Alex Revenco    |    05 Dec 2008   •   00:00
ÎNAINTE DE CRĂCIUN / Smokie and 101 Violins, la Sala Polivalentă

Vineri, 19 decembrie, celebra trupă Smokie va evolua la Bucureşti în cadrul spectacolului “Christmas with Smokie and 101 Violins”, orchestra fiind compusă din cei mai buni violonişti de la noi, proveniţi din filarmonici de prestigiu din ţară.



Organizatorii concertului din Capitală au dezvăluit că întotdeauna colaborarea cu Smokie este frumoasă şi lipsită de evenimente, iar pretenţiile lor nu au fost şi nici nu sunt exagerate. Dar printre condiţiile impuse de managerul formaţiei se numără o clauză specială legată de transportul trupei. Este cunoscut faptul că accidentul din 1995, pe drumul dintre oraş şi aeroportul din Düsseldorf, s-a soldat cu decesul lui Alan Barton şi rănirea gravă a altor doi componenţi ai formaţiei, Alan Silson şi Terry Uttley. De la acea tragică experienţă, cei din Smokie au hotărât să nu mai rişte niciodată. De aceea, managementul a solicitat ca transportul trupei pe perioada vizitei sale în România să nu se facă în nici un caz cu microbuz sau autobuz, care ar reprezenta un risc mai mare în caz de accident.

CEI MAI BUNI
La 19 decembrie, grupul Smokie va evolua alături de orchestra 101 Violins, compusă din cei mai buni violonişti de la noi, proveniţi din filarmonici de prestigiu. Dintre aceştia trebuie remarcat Dan Bozgan, concert maestru la Teatrul Liric din Craiova, renumit pentru prestaţiile sale în cadrul unor strălucitoare spectacole naţionale şi internaţionale, unde a avut ocazia să acompanieze  solişti de elită. Organizatorii au pregătit publicului bucureştean “un show memorabil,  datorită decorului special, sound-ului unic şi surprizelor pregătite pe tot parcursul spectacolului”. În afara concertului de la Bucureşti, Smokie va mai cânta în alte trei oraşe din ţară: la 20 decembrie este programat un concert la Iaşi, la 21 decembrie – la Cluj, iar la data de 22 decembrie – la Timişoara. Smokie a mai cântat în România în decembrie
2007 şi în perioada comunistă, în 1982, tot la Sala Polivalentă.

Hiturile Smokie

Grupul britanic a debutat în 1965 la Bradford, zece ani mai târziu devenind Smokie. Chris Norman – voce, chitară, Alan Silson – chitară, voce, Terry Uttley – bass, voce şi Pete Spencer – tobe a fost formula de aur, când formaţia a lansat marile sale hituri “Don’t Play Your Rock ’N’ Roll”, “Living Next Door to Alice”, “Stumblin’ in”, “Oh Carol”, “Mexican Girl”, “Wild Wild Angles”. După două albume solo de succes, Chris Norman părăseşte Smokie, în 1986.

Două ore fără pauză

Spectacolul Smokie va dura aproximativ două ore, fără pauză, urmând ca după concert grupul şi cei din staff să ia masa la un restaurant din Bucureşti, unde vor fi trataţi cu mâncare tradiţională românească. Cei din Smokie împreună cu personalul lor  vor fi cazaţi la Rin Grand Hotel, unde vor beneficia de condiţii de cazare speciale, iar pe durata şederii în Capitală vor fi transportaţi cu două automobile de lux.

×
Subiecte în articol: muzica smokie