x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica În februarie, vom asculta, în original monumentalul hit „In-A-Gadda-Da-Vida”

În februarie, vom asculta, în original monumentalul hit „In-A-Gadda-Da-Vida”

de Alex Revenco    |    26 Ian 2012   •   21:00
În februarie, vom asculta, în original  monumentalul hit „In-A-Gadda-Da-Vida”

Stay Metal Forever propune celor care iubesc muzica de calitate un concert istoric. Pentru prima oara vine in Romania o formatie intrata in istoria muzicii rock, Iron Butterfly, prima care a primit Discul de Platina. Este vorba despre Iron Butterfly, care a contribuit la transformarea rockului psihedelic in heavy metal si a entuziasmat o lume intreaga cu 'In-A-Gadda-Da-Vida', locul 24 in topul celor mai bune piese hard rock din toate timpurile. Dupa un prim album, 'Heavy', in 1968, urmat de o serie de concerte alaturi de Doors, Jefferson Airplane, Who, Cream etc., Iron Butterfly inregistreaza albumul 'In-A-Gadda-Da-Vida', megahitul cu acelasi nume, de peste 17 minute, ocupa toata fata a doua a albumului. Vinilul a depasit orice record in muzica iregistrata pana la acea vreme, cu vanzari de peste 8 milioane de albume in primul an, primind primul 'Album de Platina' din istorie si ulterior The Multi-Platinum Award.

La Bucuresti, Iron Butterfly vine cu doi dintre fondatorii formatiei: tobosarul Ron Bushy si Lee Dorman- bass, voce, impreuna cu experimentatii Charlie Marinkovich – chitara, voce si Martin Gerschwitz – keyboards, vioara, solist vocal, baching vocals.

Concertul va avea loc duminica, 19 februarie, ora 20:30, la Hard Rock Café, iar biletele sunt 90 de lei – in picioare, 130 de lei – cu loc la masa si 300 de lei – VIP (loc la masa, intalnire cu trupa, fotografii, autografe etc.), disponibile la Hard Rock Cafe, www.biletoo.ro, www.blt.ro, Sala Pala­tului, Magazinul Muzica, Magazinul Victoriei, Palatul National al Copiilor.

×
Subiecte în articol: muzica