x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Jazz cu Johnny

Jazz cu Johnny

07 Mai 2010   •   00:00

Veteranul muzicii româneşti de jazz, Johnny Răducanu, va susţine un concert sâmbătă, 8 mai, la The Brock Restaurant & Lounge, în Corbeanca, la care "sunt aşteptaţi toţi cei care cunosc şi apreciază adevăratele valori".

"Mr. Jazz of Romania", cum l-a numit marele jazzman Leonard Feather, s-a născut la 1 decembrie 1931, ziua naţională a României. Încă de la vârsta de 19 ani se remarca drept un talentat interpret de jazz la contrabas. Au urmat studiile muzicale la Iaşi şi Cluj, apoi la Conservatorul "Ciprian Porumbescu" din Bucureşti, la clasa contrabas.

În 1987 primea statutul de membru de onoare al Academiei Louis Armstrong din New Orleans. Pentru maestrul Johnny Răducanu, jazz-ul este "o artă care are istoria ei, stilul propriu şi nu se pot face proiecte, combinaţii de jazz cu stiluri muzicale mai noi". Aşa că nu rataţi un recital de jazz pur, de cea mai bună calitate, sub amprenta inconfundabilă a lui Johnny. Biletele la concertul de sâmbătă pot fi procurate de la intrarea în local, în preţul de 35 de euro de persoană intrând open bufet şi bar.

×
Subiecte în articol: jazz muzica johnny răducanu concert