x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica José Carreras, ultimul concert

José Carreras, ultimul concert

19 Oct 2015   •   13:24
José Carreras, ultimul concert

Legendarul tenor a inclus şi Bucureştiul în cadrul ultimului său turneu mondial, „O viaţă dedicată muzicii”. Împreună cu una dintre cele mai mari orchestre simfonice din Europa, Carreras va oferi un concert alcătuit din melodii celebre ale perioadei „Belle Époque” şi din cunoscute arii de operă, operetă şi din musical.

„Acestea sunt melodiile care m-au mișcat și entuziasmat mereu când le-am ascultat. În aceste melodii sălășluiesc pasiunea, emoția, sentimente în inima și în sufletul meu, pe care încerc să le redau prin vocea mea”, mărturisește legendarul tenor.

José Carreras a sărbătorit anul trecut, prin rolul din noua operă „El Juez” (Judecătorul), o senzaţională revenire în lumea operei. A fost îndelung ovaţionat la scenă deschisă, iar spectacolul s-a jucat cu casa închisă, după ce tenorul a lipsit aproape 8 ani de pe scenă. În ianuarie 2015, Carreras a repetat acest succes, prin reprezentaţii la prestigioasa Operă Mariinsky din Petersburg (Rusia) şi multe alte spectacole. Concertul din România va avea loc pe 26 noiembrie.
 

×