x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Julian Marley la Reggae Nights 3. Fiul lui Bob Marley va susţine un concert extraordinar la Arenele Romane

Julian Marley la Reggae Nights 3. Fiul lui Bob Marley va susţine un concert extraordinar la Arenele Romane

de Alex Revenco    |    09 Iul 2013   •   20:05
Julian Marley la Reggae Nights 3. Fiul lui Bob Marley va susţine un concert extraordinar la Arenele Romane

Duminică 18 august, Julian Marley va concerta pentru prima oară în Romania, pe scena Arenelor Romane. După cum se ştie, numele Marley este cel mai sonor nume din lumea artistilor reggae, pornind de la legendarul Bob şI continuând cu fii lui (Julian, Damian, Stephen, Ziggy, Ky-mani) plus întregul şir de descendenţi. Julian 'Ju Ju' Marley este nu numai un respectat muzician reggae, interpret, compozitor, producator şi filantrop, nominalizat la premiile Grammy dar, la fel ca tatăl sau, este devotat mişcării Rastafari, muzica lui având ca teme principale viaţa şi spiritualitatea.

Nascut la Londra în 1975, Julian este singurul fiu al lui Bob Marley născut şi crescut în Marea Britanie. Desi locuia cu mama sa în Londra, el îşi vizita adesea fraţii, pe Ziggy, Stephen, Damian si Ky-mani, în Jamaica. A învăţat de mic să cânte la bas, tobe, chitară şi clape iar la vârsta de doar 5 ani şi-a înregistrat primul demo în casa familiei Marley din Kingston, Jamaica. În timpul anilor de formare în Jamaica, Julian a studiat sub îndrumarea unor veterani reggae cum ar fi Aston “Family Man” Barrett, Carlton Barrett, Earl “Wire” Lindo, Tyrone Downie sau Earl “Chinna” Smith. A format o trupă reggae, Uprising, alături de care a cântat în deschiderea trupei fratelui sau Ziggy Marley dar şi in deschiderea formaţiei tatălui său, The Wailers. În 1993 Julian s-a mutat în Jamaica pentru a fi mai aproape de fraţii săi şI  împreună au format Ghetto Youths Crew. Cu acest proiect fraţii Marley au colindat Statele Unite în lung şi în lat, având turnee trei ani la rând. În 1996, Julian a lansat albumul de debut, “Lion in the Morning”, care l-a adus în atenţia publicului ca artist solo. Discul a fost înregistrat în studioul Marley Music şi la Tuff Gong din Kingston, Jamaica iar Julian a colaborat cu artişti consacraţi şi cu membrii familiei Marley. Succesul a fost răsunător Julian fiind invitat la prestigioase festivaluri de gen- printre care Jamaica Sumfest şi Sunsplash, o apariţie alături de fratele său Damian- la Lollapalooza dar şi concerte în Japonia, Brazilia şi Mexic. În 1998 a lucrat cu Lauryn Hill, contribuind la albumul “The Miseducation of Lauryn Hill”, ce a câştigat ulterior premiul Grammy. Cu o prezenţă scenică inconfundabilă, Julian este unul din cei mai apreciaţi artişti live.  Pentru concertul de la Bucureşti, biletele (în avans) sunt 45 de lei si pot fi comandate online de la myticket.ro, blt.ro, biletoo.ro, bilete.ro.

Julian a învăţat de mic să cânte la bas, tobe, chitară şi clape iar la vârsta de doar 5 ani şi-a înregistrat primul demo în casa familiei Marley din Kingston, Jamaica.

×