x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica La 74 de ani, Jean-Michel Jarre oferă un spectacol senzațional cu Oxymore, cel mai recent album

La 74 de ani, Jean-Michel Jarre oferă un spectacol senzațional cu Oxymore, cel mai recent album

de Andreea Tiron    |    23 Ian 2023   •   21:30
La 74 de ani, Jean-Michel Jarre oferă un spectacol senzațional cu Oxymore, cel mai recent album
Sursa foto: Hepta

Jean-Michel Jarre, pionierul septuagenar al muzicii electronice care a vândut peste 85 de milioane de discuri în întreaga lume, s-a întors cu un nou album.

CODA Audio a încheiat un parteneriat cu muzicianul și compozitorul electronic francez Jean-Michel Jarre pentru o serie de spectacole captivante care vor uimi prin cea mai recentă tehnologie.

Primul spectacol a avut loc la expoziția Midem, la festivalul de la Cannes, în perioada 19-21 ianuarie. Jarre a făcut cunoscut publicului și noul său album, Oxymore, care a fost lansat în octombrie.

Spectacolele utilizează sistemul N-RAY al CODA Audio într-o configurație 16.1 cuplată cu procesorul immersiv Space Hub al companiei.

Fondatorul și directorul general al CODA Audio, Svetly Alexandrov, a declarat: „Jean-Michel Jarre a fost cineva pe care l-am idolatrizat când eram copil. I-am admirat abordarea inovatoare și dorința de a experimenta. El este un adevărat pionier în domeniul său – și de aceea facem o echipă atât de bună. Viziunea noastră este să putem duce experiența audio captivantă din studio într-un cadru live și apoi în casa voastră, cu rezultate reale. Până acum, acest lucru nu a fost posibil, dar tehnologia noastră a schimbat asta.”

Jarre a spus: „Plasarea sunetelor ca obiecte în jurul nostru într-un plan de 360° este un mod complet diferit de a compune, care revoluționează concepția, producția și distribuția muzicii de mâine. În viața reală, nu există stereo - câmpul nostru audio este de 360°. Astăzi, tehnologia ne permite să explorăm compoziția în audio spațial, ceea ce deschide o nouă experiență pentru noi, muzicienii, în procesul creativ.”

Cel mai recent album al muzicianului francez, intitulat ‘Oxymore’, este un album electronic revoluționar înregistrat într-un sunet captivant la 360 de grade, însoțit de o experiență de realitate virtuală suprarealistă.

Este al 22-lea album al lui Jarre, care face referire la prima înregistrare importantă a muzicianului, albumul din 1976 „Oxygene”, care l-a catapultat pe culmile succesului. 

Cu toate acestea, Jarre spune că „nu este interesat” de ceea ce a făcut înainte. El este mai motivat de ceea ce poate aduce noua tehnologie în scenă.

Albumul este, de asemenea, un tribut adus muzicii electronice franceze și un omagiu adus regretatului compozitor francez Pierre Henry.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: Jean-Michel Jarre Oxymore album