x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica La Club A - In memoriam Iuliu Merca

La Club A - In memoriam Iuliu Merca

de Raluca Grintescu    |    03 Iun 2008   •   00:00

Club A împreună cu TVR Cultural te invită în această seară, începînd cu ora 18:00, la o ediţie specială a RockForum-ului ­ Remember Iuliu Merca. Întîlnire In memoriam la aproape un deceniu de la dispariţia lui Iuliu Merca şi la peste 30 de ani de la înfiinţarea grupului său Semnal M din Cluj-Napoca.



Club A împreună cu TVR Cultural te invită în această seară, începînd cu ora 18:00, la o ediţie specială a RockForum-ului ­ Remember Iuliu Merca. Întîlnire In memoriam la aproape un deceniu de la dispariţia lui Iuliu Merca şi la peste 30 de ani de la înfiinţarea grupului său Semnal M din Cluj-Napoca. În proiecţie vor fi înregistrări de arhivă cu trupa clujeană şi liderul său de pînă în 1999, interviuri cu colegii muzicieni: Stefan Boldijar, Francisc Solomon, Stefan Nagy, Cornel Moldovan şi Mihai Cernea, ziariştii Florin Silviu Ursulescu şi Nelu Stratone; imagini de arhivă cu Cromatic, Mondial (în perioada Iuliu Merca), Semnal M.
 
PAGINĂ TRISTĂ. A doua parte a întîlnirii derulează povestea legendarului grup clujean pînă în prezent, contorizînd mai multe proiecte devenite realitate, dar şi evenimente concertistice. Ultimul interviu (şi ultimul concert) de la Costineşti ale lui Iuliu Merca închid o pagină tristă dar atît de melodioasă din istoria rockului românesc, o alta este deschisă de reportajul Remix de la lansarea dublu CD-ului "Ieri şi Azi (2004, Club A)". În proiecţie: secvenţe de la diverse concerte susţinute după 1999, cele trei clipuri oficiale ale grupului lansate după 2000, secvenţe ample din concertul extraordinar (SEMNAL XXL, Sala Radio Cluj, 8 iunie 2007) care a reunit nu mai puţin de patru componente. Intrarea este liberă.

×
Subiecte în articol: muzica iuliu merca