x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica La doar 18 ani, Eva Garet cântă Rahmaninov la Sala Radio

La doar 18 ani, Eva Garet cântă Rahmaninov la Sala Radio

de Magdalena Popa Buluc    |    04 Iun 2024   •   18:00
La doar 18 ani, Eva Garet cântă Rahmaninov la Sala Radio

Un dirijor belgian de top, o tânără pianistă româncă de doar 18 ani și două lucrări superbe ale repertoriului simfonic sunt "ingredientele" unei seri de neratat la Sala Radio!

Vineri, 7 iunie 2024 (19.00), Orchestra Naţională Radio va fi dirjată de Karel Deseure, muzician cu o bogată activitate artistică, derulată în special în Belgia și Olanda. Acesta a absolvit Conservatorul Regal din Anvers (specializându-se în flaut) și a studiat dirijatul la Conservatorul Regal din Haga. A dirijat mari orchestre ca Brussels Philharmonic, Liège Royal Philharmonic, Antwerp Symphony, Netherlands Philharmonic Orchestra, Borusan Istanbul Philharmonic Orchestra, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, Orchestre de Chambre de Paris.

A avut privilegiul de a urma cursuri de măiestrie cu mari dirijori, precum Bernard Haitink, Peter Ëotvös și Jorma Panula. În 2012 a primit bursa Fundației Anton Kersjes, iar în perioada 2013-2015 a fost numit dirijor asistent al Orchestrei Filarmonice Radio din Olanda. În 2016, l-a asistat pe Valery Gergiev la Orchestra Filarmonicii din Rotterdam și pe Sir Mark Elder și Daniele Gatti în două serii de concerte cu Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam.

La doar 18 ani, tânăra pianistă EVA GARET, care a uimit deja publicul din România, dar și pe cel din străinătate, câștigând numeroase competiții derulate în Spania, Cehia, Rusia, România ș.a. va interpreta RAHMANINOV - Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră. Eva Garet a debutat la 11 ani, în 2018, alături de Orchestra de Cameră Radio, într-un concert transmis în direct de Radio România Muzical. Studiază pianul de la 5 ani și este elevă a Colegiului Național de Muzică "G. Enescu" din București (la clasa prof. Mihaela Zamfirescu).

Seara de la Sala Radio se va încheia, în ritmuri orientale și în atmosferă de poveste, cu suita simfonică Șeherazada (RIMSKI-KORSAKOV) - solo vioară: Adrian Florescu (concertmaestru).

 

×