x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica La Rock The City - Saxon, heavy metal made in Great Britain

La Rock The City - Saxon, heavy metal made in Great Britain

de Alex Revenco    |    22 Iun 2012   •   21:00
La Rock The City - Saxon, heavy metal made in Great Britain

Unul dintre cele mai mari grupuri de gen, Saxon este un reprezentant de frunte al curentului NWOBHM (New Wave Of British Heavy Metal) din care mai fac parte Motorhead, Venom, Iron Maiden, Def Leppard, Diamond Head, pentru a aminti doar numele cele mai sonore.

Formata in 1976, in Barnsley, Yorkshire, formatia britanica a avut opt albume in UK Top 40, dintre care 4 in UK Top 10 si a vandut peste treisprezece milioane de albume in lumea intreaga. NWOBHM a dominat scena muzicala de la inceputul anilor ’80 pana prin 1985-1986, iar trupele mentionate mai sus au influentat o serie intreaga de tineri muzicieni, care mai tarziu au alcatuit Metallica si Megadeth, de exemplu. Dupa un debut furtunos, cu albumele 'Wheels of Steel' (1980) 'Strong Arm of the Law' (1980) si 'Denim and Leather' (1981), Saxon a ajuns una dintre cele mai iubite formatii din Marea Britanie.

Chiar daca albumele ulterioare nu s-au ridicat la nivelul celor de la inceput, Saxon a continuat si continua sa produca albume de heavy metal adevarat, fara compromisuri. De-a lungul timpului, formatia a suferit numeroase schimbari de personal, iar la aceasta ora Saxon inseamna: Biff Byford – solist vocal si Paul Quinn ­ chitara (fondatori), Doug Scarratt – chitara, Nigel Glockler – tobe, Nibbs Carter – bass.

×
Subiecte în articol: muzica