Miercuri, 22 februarie, ora 18:30, vă invităm la spectacolul de operă „La Traviata” de Giuseppe Verdi, regia Paul Curran, conducerea muzicală Tiberiu Soare. Spectacolul readuce în atenția publicului povestea emoționantă a unei curtezane care a trăit în Parisul primei jumătăți a secolului XIX – lea sub numele de Marie Duplessis și care a marcat existența unor artiști precum compozitorul Franz Liszt și scriitorul Alexandre Dumas-fiul. Acesta din urmă, în semn de omagiu postum, a ales-o drept muză pentru celebrul său roman „Dama cu camelii”, care i-a servit lui Giuseppe Verdi drept sursă de inspirație pentru opera sa, „La Traviata”, a cărei primă reprezentație la București a a avut loc în anul 1856, la câțiva ani de la premiera mondială de la Teatrul La Fenice din Veneția.
Joi, 23 februarie, ora 18:30, vă așteptăm la spectacolul de operă „Turandot” de Giacomo Puccini, conducerea muzicală Tiberiu Soare. Tema exotică din „Turandot” nu constituie pentru Puccini decât pretextul de a-și exprima gândurile pe un plan oarecum mai filosofic și mai general, dar cu vechea dependență de faptele vieții reale. Materia primă e textul, libretul de operă, fără de care se simte inutil, fără rost între oameni. „O, dacă i-ar sosi actul mult așteptat din Turandot, această principesă crudă și haină, mi-ați reda astfel liniștea și încrederea pierdute, iar praful nu s-ar mai așterne pe claviatura pianului, atât l-aș canoni, în timp ce biroul s-ar umple de bravele coli cu o mie de portative”, își încheie el scrisoarea către Adami. Libretiștilor le-a cerut să dea o formă modernă și interesantă subiectului. „Dacă reușiți, veți vedea ce lucru original și tulburător va ieși din strădania voastră”. Giacomo Puccini și-a dorit să redea în „Turandot” tot ce au suferit, tot ce au iubit, au visat și au urât oamenii vremii lui.
Vineri, 24 februarie, și sâmbătă, 25 februarie, ora 18:30, se va ajuca spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr., conducerea muzicală Iurie Florea. Povestea din spatele celei mai celebre dintre compozițiile de balet este una cât se poate de captivantă și a reprezentat, de-a lungul timpului, subiectul de discuție al multor critici. Unul dintre fondatorii baletului rusesc, Fyodor Lopukhov, a numit „Lacul lebedelor” drept o operă națională, având în vedere simbolistica centrală – lebăda, simbolul acesteia fiind foarte des întâlnit în lirica populară; atât subiectul operei cât și imaginea lebedelor reprezintă ideea dragostei veșnice în cultura Rusiei. Una dintre cele mai frumoase povestiri folclorice rusești, „Rața albă”, a influențat într-o mare măsură „Lacul lebedelor”. Contemporanii lui Ceaikovski au afirmat că acesta a prezentat de-a lungul vieții un mare interes pentru viața lui Ludwig II al Bavariei, a cărui tragica poveste este simbolizată prin lebăda din opera compozitorului.
Sâmbătă, 25 februarie, și duminică, 26 februarie, ora 11:00, vă așteptăm cu mic cu mare la „Vrăjitoarea Kera și cele șapte nestemate”, primul musical 100% românesc. Cu o distribuție de excepție, din care fac parte și îndrăgiții soliști Paula Seling, Ozana Barabancea și Aurelian Temișan, spectacolul pus în scenă de regizorul Răzvan Oprea are grandoarea musical-urilor de pe Broadway: acrobați, dansatori, coregrafi, cântăreți, costume spectaculoase, efecte sceno-tehnice speciale. Toate acestea sunt în perfecta concordanță cu conceptul autorului, Cristian Faur, care, prin muzica și libretul acestui musical, ridică ștacheta calității spectacolelor pentru copii din București. „Vrăjitoarea Kera și cele șapte nestemate” ne transpune în lumea basmului, prin cele mai reprezentative personaje ale poveștilor copilăriei: “Aladin și lampa fermecată”, “Scufița Roșie”, “Cei trei purceluși”, “Anastasia”, “Cartea Junglei”, “Albă ca Zăpada și cei 7 pitici”, “Frumoasa și Bestia” și “Omul Paianjen”. Reprezentațiile din 25 și 26 februarie, ora 11:00, vor reuni pe scenă peste 100 de artiști, inclusiv orchestra și corul Operei Naționale, sub bagheta dirijorului CiprianTeodorașcu.