x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Led Zeppelin: posibil turneu mondial în vara anului viitor

Led Zeppelin: posibil turneu mondial în vara anului viitor

de Alex Revenco    |    27 Iun 2008   •   00:00

Chitaristul Jimmy Page şi basistul John Paul Jones au ridicat, în numele grupului Led Zeppelin, Best Live Band Award, la festivitatea de decernare a Premiilor Mojo Honours List 2008

În timp ce Robert Plant este în turneu împreună cu Alison Krauss, chitaristul Jimmy Page şi basistul John Paul Jones au ridicat, în numele grupului Led Zeppelin, Best Live Band Award, la festivitatea de decernare a Premiilor Mojo Honours List 2008. Într-un interviu acordat postului de radio XFM, Page a spus: "Nu e nici treaba mea, nici a altcuiva să ducă muncă de lămurire cu Plant pentru a cînta din nou împreună".


TREI NOMINALIZĂRI. După cum se ştie, solistul Robert Plant a refuzat propunerea celor de la Led Zepp de a susţine concerte în această vară, motivînd că are propriul turneu cu Alison Krauss, în care-şi promovează CD-ul , "Raising Sand". Considerat unul dintre cele mai bune albume din 2007, "Raising Sand" a mai fost nominalizat la categoria Album Of The Year, iar "Plant & Krauss" la Duo Of The Year şi Song Of The Year, la festivitatea de decernare a American Awards, ce va avea loc în septembrie, la Nashville.


PLANT & KRAUSS. Dar ceilalţi colegi , atît Plant, Jones, cît şi Bonham Junior, au spus în repetate rînduri că "visează la mai multe concerte Led Zeppelin, de îndată ce acest lucru va deveni posibil, probabil în vara anului viitor". Însă acest turneu poate avea loc numai dacă vrea şi Robert, care deocamdată se simte excelent... cu Alison.

 

Discuri pentru Player

Uriah Heep: Ultimate Collection
Box set cu două CD-uri, pe care sînt 34 de melodii ce totalizează 158 de minute de muzică. Absolut toate piesele (în varianta lungă, de pe albume) sînt dispuse în ordine cronologică, au fost remasterizate şi sună fabulos! "Gypsy", "Come Away Melinda", "Magician’s Birthday", "Easy Livin’" sau "July Morning" sînt doar cîteva dintre marile hituri Uriah Heep, înregistrate în primii 20 de ani de carieră, adică între 1971 şi 1991.

Venom:Hell
Una dintre cele mai importante grupuri heavy metal din toate timpurile revine cu un nou album, apărut la 10 iunie şi disponibil la noi prin Universal Romania. Cei care au inventat black & thrash metal şi au inspirat multe grupuri (inclusiv Metallica!) prezintă un disc plin de energie, cu piese extrem de dinamice ("Straight To Hell", "Hand Of God", "Armageddon", "Blood Sky"), un bass năucitor (Cronos), un chitarist excepţional (Rage) şi un toboşar-mitralieră (Antton). Într-un cuvînt, Venom!

Jack McManus: Either Side Of Midnight
Un alt absolvent al Brit School, singura instituţie gratuită de Performing Arts din Marea Britanie, unde şi-au făcut ucenicia şi Amy Winehouse, Kate Nash, Adele, Leona Lewis etc. McManus este un fel de Elton John şi Leo Sayer al anilor 2000, cîntă vocal şi la pian propriile compoziţii, muzica e melodioasă, o agreabilă combinaţie între pop şi soft-rock, cu un sound retro, ce te duce cu gîndul la muzica anilor ’70-’80. Una peste alta, un disc pop produs şi înregistrat bine.


Marillion:Radiation
Un album din categoria "clasicelor", apărut prima oară în 2001 şi reeditat în acest an de Universal. Chiar dacă, pe alocuri, pare "experimental", discul este foarte accesibil şi poate fi ascultat cu mare plăcere oricînd. Ceea ce îi situează pe cei de la Marillion în topul formaţiilor adevărate de rock progresiv, alături de Radiohead. "Costa Del Slough", "Under The Sun" şi "Few Words For The Deaf" se numără printre cele mai reuşite piese de pe acest CD.

×
Subiecte în articol: muzica