x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Legendarul basist Ron Carter, vedeta festivalului de la Sibiu

Legendarul basist Ron Carter, vedeta festivalului de la Sibiu

de Alex Revenco    |    06 Mai 2012   •   13:50
Legendarul basist Ron Carter, vedeta festivalului de la Sibiu

Duminica, a inceput a 42 –a editie a Sibiu Jazz Festival, eveniment desfasurat sub sloganul "De la Baroc la Jazz si inapoi'- pana pe 13 mai. In fiecare zi, la pranz, vor fi parade muzicale stradale iar serile se vor incheia cu traditionale jam sessios. In zilele de 7 si 8 mai are loc Concursul Sibiu Jazz Festival, plus un recital al trupei Miegymas (Ungaria).

Miercuri, 9 mai, incepe cu Hadar Noiberg (flaut) din Israel, urmata de trupa Jazzpospolita (Polonia) si recitalul cvartetului austriac condus de clarinetistul Ulrich Drechsler. Joi, 10 mai, se produce Dream of the Elephant Orchestra (Belgia) si Back to Africa, o trupa de world music cu muzicieni din Belgia, Burkina Faso si Africa de Sud. Vineri, 11 mai, e "seara latino' cu pianistii Harold Lopez Nussa (Cuba) si Chano Dominguez (Spania). Sambata, 12 mai, trompetistul german Joo Kraus ne propune "Songs from Neverland', din repertoriul lui Michael Jackson, reorchestrate pentru publicul de jazz. Urmeaza cel mai "greu' moment al festivalului, recitalul cvartetului condus de Maestrul Ron Carter, cel mai mare basist de jazz din toate timpurile.

Fost coleg de "echipa' cu Miles Davis, Carter a colaborat si cu alti giganti ai jazzului, precum Billy Cobham, Andrew Hill, Herbie Hancock sau Alice Coltrane. Este cel mai prolific muzician din istoria jazzului, participand la inregistrari, in peste 2.500 de albume! Duminica, 13 mai festivalul se incheie cu Mario & The Teachers si Irina Popa Quartet. La concertele din Piata Mica, intrarea este libera; la Sala Thalia (11-12 mai), biletele sunt 50 de lei/intreg si 25 de lei/elevi, studenti, pensionari; la UNIT (Cotton) Club (12-13 mai) sunt 10 lei/intreg si 5 lei/elevi, studenti, pensionari. Biletele se gasesc in reteaua Eventim, Diverta, pe www.eventim.ro, www.myticket.ro, www.ticketpoint.ro.

×
Subiecte în articol: muzica