x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Legendarul grup britanic Jethro Tull revine la Bucureşti după zece ani !

Legendarul grup britanic Jethro Tull revine la Bucureşti după zece ani !

de Alex Revenco    |    25 Mar 2014   •   18:37
Legendarul grup britanic Jethro Tull revine la Bucureşti după zece ani !

Concertul, organizat de Project Events, va avea loc pe 20 iunie la Sala Palatului şi face parte din turneul de promovare a noului album, “Homo Erraticus”. Ian Anderson & Co încep turneul în această primăvară, primele concerte fiind programate acasă, în Marea Britanie, la sfârşitul lui aprilie.

Spectacolele din acest turneu vor conţine câteva  piese noi, de pe “Homo Erraticus” şi o selecţie a celor mai mari hituri din carieră (“Aqualung”, “Thick as a Brick”, “Locomotive Breath”, “Too Old to Rock’n’Roll, Too Young to Die” fiind sigur incluse).

Liderul formaţiei, Ian Anderson a spus că “muzica noului disc este folk- prog- metal iar soundul mai heavy, cu mai puţină chitară acustică şi mai mult flaut...După ce am câştigat, în 1988, premiul Grammy pentru cel mai bun album la secţiunea hard rock/ metal, mi se pare că am o bună ocazie să arăt că nu degeaba am fost premiat la secţiunea respectivă...Noile piese sunt mult mai rock, cum dealtfel sunt destule şi pe celelalte albume din cariera de peste 45 de ani...Nu este vorba despre sfârşitul chitarei acustice sau a momentelor de gingăşie la Jethro Tull, ci de revenirea la sunetul agresiv al flautului, care a marcat perioada de început a formaţiei”.

Din 1967 până în prezent, Jethro Tull  a înregistrat peste 35 de albume, vândute în peste 60 de milioane de exemplare în lumea întreagă. De ceva timp, Jethro Tull s-a stabilizat la următoarea formulă: Ian Anderson (flaut, chitară, mandolină, buzuki, voce, Florian Opahle (chitară), Scott Hammond (tobe, percuţie), John O’Hara (director muzical, pian, keyboards), David Goodier (bass). În concerte ei sunt ajutaţi de Ryan O’Donnell, responsabil cu momentele comice.

Biletele la Jethro Tull sunt 50, 100, 150, 200 şi 250 de lei, disponibile în reţeaua BILETOO, la Magazinul Biletoo.ro din Unirea Shopping Center, Librăriile Adevărul şi Eminescu, magazinele Flanco, Muzica, Diverta şi BiletFan, Sala Palatului, Palatul Naţional al Copiilor sau online la BILETOO.ro, BLT.ro, BILET.ro, BILETE.ro, EVENTIM.ro sau MYTICKET.ro. 


×
Subiecte în articol: jethro tull