x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Lucian Viziru, Aurelian Temişan, Mandinga şi Lora s-au inscris la Eurovision!

Lucian Viziru, Aurelian Temişan, Mandinga şi Lora s-au inscris la Eurovision!

de Dana Andronie    |    24 Feb 2012   •   11:11
Lucian Viziru, Aurelian Temişan, Mandinga şi Lora  s-au inscris la Eurovision!

Joi, 23 februarie, a fost ultima zi de inscriere la preselectia nationala a concursului Eurovision. La poarta Televiziunii Romane s-au strans zeci de artisti dornici sa-si inscrie piesele in concurs, pe ultima suta de metri. Lucian Viziru, Aurelian Temisan si Xenti Runceanu au fost printre ultimii care si-au depus plicurile.

Ce artisti credeti ca s-au mai inscris anul acesta la Eurovision? Credeti ca Stefan Stan sau Andrei Leonte se afla printre interpreti? Dar Alexandra Stan sau Inna? Dupa spusele organizatorilor, cert este ca Mandinga si Lora au confirmat inscrierea la concursul Eurovision 2012.

Lora a devenit cunoscuta in Romania o data cu participarea la concursul Prima Tv Star Factory, in anul 2004, insa au fost necesari inca 2 ani pentru a se lansa in industria muzicala. In anul 2006, s-a infiintat formatia Wassabi, sub indrumarea lui Marius Moga.

Anul trecut, ea a lansat "Fall In Love Tonight", piesa care a urcat destul de repede pe primul loc in topurile din Turcia.

Pentru prima data in istoria preselectiei nationale, deschiderea plicurilor continand melodiile inscrise la concurs se va face in transmisiune directa pe www.tvr.ro/eurovision. Luni, 27 februarie, de la ora 10.00, fanii concursului si toti cei interesati de competitia Eurovision vor afla cate si ce melodii au fost inscrise in editia din acest an. Este inca un pas pe care echipa de realizatori ai proiectului Eurovision il face pentru informarea in timp real a celor interesati de evolutia competitiei la nivel national (compozitori, interpreti), dar si pentru comunicarea interactiva cu publicul.

Dupa deschiderea plicurilor, a doua zi, pe 28 februarie, la sediul TVR va avea loc auditia melodiilor inscrise in prezenta juriului desemnat de Televiziunea Nationala. Juriul va alege numarul si melodiile care vor intra in spectacolul live din 10 martie de la TVR 1, cand va fi aleasa melodia care va reprezenta Romania la Baku - capitala Azerbaidjanului. De retinut: Romania participa in prima semifinala, pe 22 mai. Finala internationala va avea loc pe 26 mai.

* Despre Eurovision

Este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 56 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993. Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este “Tornero', compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

×