x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Luminiţa Dobrescu, în căutarea publicului iubit

Luminiţa Dobrescu, în căutarea publicului iubit

de Dana Andronie    |    23 Iun 2012   •   21:00
Luminiţa Dobrescu, în căutarea publicului iubit

La implinirea a 43 de ani de cariera, a 66 de ani de viata, Luminita Dobrescu a ales sa-si lanseze dublul-album 'A Song For You' pe scena Salii Radio. Si-a dorit sa revina pe scena romaneasca, pentru publicul ei drag pe care l-a lasat in urma...

'Perseverenta artistei in realizarea acestui album, care venea dupa multi ani la reintalnirea cu publicul din Romania, era perfect justificata ­ a declarat Titus Andrei. Luminita Dobrescu stia ce poate, stia ca numai asa poate convinge, stia ca finalul acestui proiect echivaleaza cu o intreaga cariera! Quod erat demonstrandum, hoc erat in votis! Si a vrut ca apogeul sa se desavarseasca aici la radio, unde a inregistrat primele cantece, unde s-a lansat si a avut privilegiul de a fi acompaniata de marea orchestra dirijata de Sile Dinicu.'

A vrut sa multumeasca si a facut-o frumos!
'Prin acest spectacol, am incercat sa recuperez toti acesti 40 de ani, prin complexitatea repertoriului, prin stilul meu de interpretare, stil dobandit in decursul anilor – spune Luminita Dobrescu, castigatoarea Cerbului de Aur din 1969. Publicul a fost de o calitate elevata, care, in afara cantecelor mele cunoscute, devenite de mult slagare, a savurat si un pop american, o sansoneta, o cantoneta, stiind sa rasplateasca munca depusa de mine in crearea acestui album dublu, numit intentionat «A Song For You» (piesa din repertoriul interpretei Celine Dion)'.

Spectacolul de la Sala Radio a insemnat o revenire si o deschidere spre un public pe care Luminita Dobrescu l-a abandonat. De aceea, s-a simtit oarecum obligata sa-i multumeasca, oferindu-i 'A Song For You', in speranta ca 'ma va reinchide in sufletul sau... FOREVER!'. Aplauzele au tot venit in valuri, spectatorii pretuind la maximum cadoul pe care l-au primit. Ionel Tudor, dirijorul Orchestrei, a marturisit la final ca prestatia Luminitei a fost de 'zile mari'. Pana si Horia Moculescu a fost absolut surprins de prospetimea glasului artistei, de profesionalismul si stilul sau elevat de interpretare. A fost o reusita care merita sa fie repetata! Albumul il puteti gasi in magazinele de specialitate, la pretul de 28 de lei.

Sergiu Celibidache spunea ca 'arta nu-i ceva in sine ca sa aiba drepturi sau datorii. Arta este ce faci mata din senzatiile care te misca. Arta ramane in om. Orice om poate sa treaca de la valorile pe care le-ating senzatii de orice natura ar fi la transcenderea senzatiilor'. De-a lungul existentei sale, Luminita Dobrescu si-a gestionat inteligent senzatiile, a lucrat cu dibacie, devenind un artist integru, ridicandu-se la nivelul valorilor nemuritoare.

×
Subiecte în articol: muzica