x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Maraton "Folk fără vârstă"

Maraton "Folk fără vârstă"

de Loreta Popa    |    06 Aug 2011   •   21:00
Maraton "Folk fără vârstă"

Copiii prezenti in Tabara de la Navodari stiu deja ca se pot astepta la surpri­ze muzicale cand vin la mare. Pentru al treilea an consecutiv, manifesta­rea concurs "Folk fara varsta" a adus la lumina noi talente si a bucurat suflete.

Teatrul de vara din Navodari a fost scena unor evenimente muzicale interesante in mijloc de iulie. Parca marea nu mai accepta decat un anumit gen de muzica la malul ei, parca isi doreste o anume mangaiere, o anume stare. De la Vama Veche, unde a avut loc festiva­lul "Folk you", pana la Navodari, unde a poposit "Folk fara varsta", s-au auzit doar acorduri de chitara.

Radio Romania Actualitati a continuat periplul prin tara cu concursul "Folk fara varsta", asa cum face de cinci ani, si a dat o sansa la afirmare copiilor prezenti in tabara de la Navodari. 24 de elevi s-au inscris la creatie si interpretare sub ochiul atent al juriului format din cantautorii Mircea Vintila, Ovidiu Mihailescu si Walter Ghicolescu, care au sustinut si cate un recital la finalul manifestarii. Aplaudat la scena deschisa a fost Vlad Spataru, 5 ani si jumatate, de aceeasi inaltime cu chitara lui, care a impresionat asistenta cu piesa "Padure nebuna", pentru interpretarea careia a si luat un premiu special de incurajare. Premiul I la Interpretare a ajuns la elevii Colegiului National "Dinu Lipatti" din Bucuresti, si o voce a surprins din acest grup, cea a Ioanei Popa, care a si dedicat o piesa profesorului ei, Cornel Fugaru. La Creatie s-a remarcat Rares Petre, care a compus o piesa pentru mama lui, eforturile sale fiind rasplatite cu Premiul I, cu alte cuvinte o chitara de la Hora Reghin. Marele Premiu a ajuns in mainile Nicoletei Florea, 19 ani, de la Centrul de Plasament Brasov, despre care Mircea Vintila, vadit impresionat, spunea ca mai mult ca sigur, daca va avea sansa sa studieze, va ajunge Janis Joplin a Romaniei. Seara a stat sub semnul aducerilor aminte, al amintirilor frumoase despre oameni frumosi plecati spre stele precum Florian Pittis, Cornel Fugaru si Octavian Rusu, profesor la Colegiul Sfantul Sava, care timp de 32 de ani a modelat copii la Navodari. Castigatorii concursului si cantautorii Walter Ghicolescu si Ovidiu Mihailescu s-au reintalnit in cea de-a doua seara la prima editie a unei noi manifestari intitulate "Dialog Folk intre generatii". Dupa maratonul "Folk fara varsta", Tabara de la Navodari rasuna de rasete si acorduri de chitara, semn ca folkul ramane o muzica fara varsta, rapid imbratisat de tanara generatie.

×