x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Marius Mihalache urcă pe scena Teatrului Godot cu renumitul concert-spectacol „Săftița”

Marius Mihalache urcă pe scena Teatrului Godot cu renumitul concert-spectacol „Săftița”

de Magdalena Popa Buluc    |    29 Iul 2021   •   17:09
Marius Mihalache urcă pe scena Teatrului Godot cu renumitul concert-spectacol „Săftița”

„Săftița”, proiectul pop-folk lansat în 2018 de Marius Mihalache, şi distins în 2019 cu Premiul Special al Senatului UNITER, este cântat sâmbătă, 31 iulie, ora 20:00, la Teatrul Godot.  Povestea femeilor românce, identitatea istorică şi autenticitatea poporului român, sunt portretizate cu sensibilitate şi originalitate de cântecul dulce al ţambalului lui Marius Mihalache, acompaniat pe scenă de instrumentişti valoroşi din band-ul său.

 

Interpret,și compozitor original și revoluționar, Marius Mihalache abordează diferite stiluri muzicale, pe care le îmbină cu o fluidita specifică, interpretând la țambal muzică clasică, folclor, muzică romanes, jazz și etno jazz. Marius Mihalache a reuşit într-adevăr să confere ţambalului valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incredibile:

 

„Cine a crezut că țambalul este doar un instrument acompaniator specific tarafurilor ori formațiilor de lăutari se înșeală! La țambal se poate cânta Bach (cum zicea cineva), iar Marius Mihalache este unul dintre puținii (poate chiar singurul) care pot face acest lucru(...)” (Dănuţ Deleanu, Mişcarea de rezistenţă – Festivalul de Teatru „Ștefan Iordache”. Spectacolul „Săftița” – Marius Mihalache și țambalul său fermecat )

 

„Săftița” aduce povestea femeilor românce în inima publicului, portretele acestora, inspirate din istoria poporului român, fiind prezentate prin cântecul ţambalului lui Marius Mihalache şi  instrumentiştilor care îl acompaniază.  Femeia puternică și devotată ne aminteşte de Regina Maria a României, în timp ce diverse tipologii ale româncelor, fie ele mame, fiice, iubite sau luptătoare, sunt povestite de către artist în acest proiect, parcurgând împreună stările euforice ale Săftiței noastre.

 

„Situat departe de frazele cleioase şi de alte sfătoşenii sau aroganţe, Marius Mihalache a cucerit prin autenticitate: jovial, curtenitor, profund magnetic. Grație suavei lelițe și a instrumentiștilor din arenă, Marius Mihalache a demonstrat că simplitatea directă, muzicalitatea fără cusur şi dozajul irezistibil de forţă autentică şi sprinteneală sunt atribute ale unui proiect de succes: Săftița”.(Mădălina Dumitrache, Bel Esprit – Săftița deschide portița către FolkLand – Săftița )

 

 

 

 

Colaborarile lui Marius Mihalache cu artiști prestigioși precum: Chick Corea, Gloria Gaynor, Nina Simone, Nigel Kennedy, Steve Vai,  Kitaro, Blood Sweat and Tears, Francis Ford Copolla, i-au adus recunoaştere internaţională, în timp ce originalitatea sa în interpretarea diferitelor stiluri de muzică la țambal a impus acest instrument chiar și în marile orchestre de muzică clasică. La doar 17 ani, Marius Mihalache cânta la Scala din Milano, iar la 20 de ani a fost ales personal de către marele muzician, Chick Corea, pentru a susține un recital în deschiderea concertului său din România.

 

Artistul s-a specializat în muzică de film și songwriting la Colegiul de Muzică din Berklee(Boston, SUA), semnând coloana sonoră pentru numeroase filme românești precum Filantropica; Garcea și Oltenii; Ticăloșii; Marilena; La urgență; America, Venim!.

 

Marius Mihalache a lansat ma multe albume, sondând diverse stiluri musicale, printre care amintim: „Eclipse”(1998),„Rădăcini”(Doina: Omagiu Maria Tănase, 2002), „Performance - Live in Germany”(2002), „Ges Romano - Viața la țigan”(2005), „Cei mai frumoși ani”(2006); „World Symphony”(2007), Back to  Swing ) 2014.

 

Vă aşteptăm la Teatrul Godot, pe data de 31 iulie, ora 20:00, la un concert extraordinar cu Marius Mihalache, care va prezenta o parte din proiectul său de suflet „Săftița”, precum și alte surprize pregătite de artist și trupa sa.

 

×